Hiddink gaat voor primeur tegen Italianen

Reacties

Behalve het begin van de tweede ambtstermijn van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal, staat er vanavond in Bari meer op het spel. Oranje kan voor het eerst een oefenduel winnen van de Azzurri.

Hiddink gaat voor primeur tegen Italianen

Oranje en het Italiaanse elftal stonden al twaalf keer eerder tegenover elkaar in een vriendschappelijke wedstrijd. Nóóit won Nederland: het verloor zes keer en even zo vaak eindigde de ontmoeting in een remise.

Als de competitieve interlands worden meegerekend, is de balans van Oranje een stuk beter, maar nog wel negatief. In totaal troffen de twee Europese grootmachten elkaar achttien keer, waarvan Nederland drie duels won tegenover zeven zeges voor de Italianen. De doelcijfers bedragen 19-23.

De laatste ontmoeting tussen Nederland en Italië was op 6 februari 2013 in De Arena. Destijds leek Jeremain Lens eindelijk Oranje een oefenzege op de Italianen te bezorgen, maar Marco Verratti bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 1-1.

Toenmalig bondscoach Louis van Gaal liet die avond Daley Blind als international debuteren. Inmiddels speelt de voormalige Ajacied onder Van Gaal bij Manchester United en heeft hij een goed WK achter de rug. In Bari zal Blind als linksback aan de aftrap staan van zijn twintigste interland. Ook Ola John en Jonathan De Guzman begonnen anderhalf jaar geleden tegen Italië aan hun interlandloopbaan. De Guzman was net als Blind dit jaar actief op het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.