Oranje traint in Bari met Kuijt als rechtsbuiten

Reacties

Afgaande op de training van het Nederlands elftal van woensdag begint Dirk Kuijt in het oefenduel met Italië als rechtsbuiten. Verder kent de vermoedelijke opstelling van Guus Hiddink weinig verrassende namen.

Oranje traint in Bari met Kuijt als rechtsbuiten

Bondscoach Hiddink laat Oranje, zoals hij eerder al liet doorschemeren, terugkeren naar een 4-3-3-systeem. In het 5-3-2 wat Nederland op het succesvolle WK hanteerde, speelde Kuyt nog als verdediger. Onder Hiddink keert hij vermoedelijk dus terug op een voor hem meer natuurlijke positie voorin.

De defensie voor keeper Jasper Cillessen lijkt geformeerd te gaan worden door vier spelers die sinds het mondiale eindtoernooi een mooie transfer maakten: Daryl Janmaat (naar Newcastle United), Stefan de Vrij (naar Lazio), Bruno Martins Indi (naar FC Porto) en Daley Blind (naar Manchester United).

Op het middenveld trainde Nigel de Jong nadrukkelijk met de punt naar achteren, daarbij geflankeerd door Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum. Voorin lijkt het erop dat Robin van Persie en Jeremain Lens samen met Kuijt gaan spelen.

Vermoedelijke opstelling:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, De Jong, Sneijder; Kuijt, Van Persie, Lens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.