Van Dijk laat de eerste Oranje-training schieten

Reacties

Guus Hiddink kon bij zijn eerste Oranje-training debutant Virgil van Dijk nog niet begroeten. De verdediger van Celtic meldt zich zoals afgesproken later bij het Nederlands elftal.

Van Dijk laat de eerste Oranje-training schieten

De verlate komst van Van Dijk heeft te maken met privéomstandigheden. Zijn vrouw staat op het punt te bevallen. In overleg met de KNVB heeft de Celtic-verdediger de afspraak gemaakt dat hij de eerste training kon laten schieten.

Niet zo lang geleden deed zich een vergelijkbaar geval voor met Patrick van Aanholt, die net als van Dijk door afzeggingen een uitnodiging tegemoet kon zien. De toenmalige Vitesse-back meldde zich in november voor het eerst bij het Nederlands elftal, maar keerde snel weer huiswaarts om de geboorte van zijn kind mee te maken. Een dag nadat Jaden was geboren zat Van Aanholt alweer aan het ontbijt bij Oranje en maakte vervolgens zijn debuut tegen Colombia.

Ook dat kan gebeuren met Van Dijk. De debutant in de Oranje-selectie speelt mogelijk donderdag zijn eerste interland, als Nederland in Bari het opneemt tegen Italië.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.