Oranje kan Australië uit kort rijtje Angstgegners schrappen

Reacties

Het Nederlands elftal stuit woensdagavond om 18.00 uur in Porto Alegre met Australië op een van de weinige opponenten van wie het in de voorgaande ontmoetingen nog nooit won.

Oranje kan Australië uit kort rijtje Angstgegners schrappen

Tot acht jaar geleden stonden Oranje en de Socceroos nog nooit tegenover elkaar, maar deze eeuw kwam het in amper drieënhalf jaar tot drie vriendschappelijke confrontaties. Onder leiding van bondscoach Marco van Basten eindigde de eerste ontmoeting ooit op 4 juni 2006 in een 1-1 gelijkspel in De Kuip. Ruud van Nistelrooy opende na negentig minuten de score, maar de ploeg van Guus Hiddink maakte gelijk via Tim Cahill, woensdagavond opnieuw van de partij.

Bert van Marwijk oefende in zijn vierjarige bewind als bondscoach twee keer met Nederland tegen Australë. Kort na diens aanstelling, het optreden in het Philips Stadion was pas het tweede onder Van Marwijk, verloor Oranje in het Philips Stadion met 2-1. En dat terwijl een vroege treffer van Klaas-Jan Huntelaar nog veel beloofde. Na een rode kaart voor Maarten Stekelenburg ging Australië, ditmaal onder leiding van Pim Verbeek, er dankzij treffers van Harry Kewell en Joshua Kennedy vandoor met de zege.

Omdat het elftal van Verbeek ruim een jaar later opnieuw overeind bleef in het Sydney Football Stadium (0-0) is Australië een van de weinig landen die nooit verloren van Oranje. Chili, de derde WK-opponent, speelde op de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam met 2-2 gelijk op het Rotterdamse Kasteel. Colombia bleef eind vorig jaar eveneens overeind in De Arena (0-0). Egypte won in 1928 op de Spelen van Oranje (2-1) en pakte op het WK van 1990 een punt (1-1). Aan de mannen van Louis van Gaal de taak de Aussies uit dat selecte rijtje te schrappen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.