Wedstrijddag voor Oranje, laatste kans Spanje

Reacties

Het is woensdag 18 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Wedstrijddag voor Oranje, laatste kans Spanje

Australië-Nederland
Voor Oranje staat logischerwijs alles in het teken van het tweede groepsduel. Australië verloor het eerste optreden met 3-1 van Chili en zal op revanche uit zijn. Oranje hoopt juist een vervolg te geven aan de fantastische overwinning op regerend wereldkampioen Spanje. Om 18.00 uur (13.00 uur plaatselijke tijd) is de aftrap in Porto Alegre. Direct daarna zal het Nederlands elftal doorreizen naar Rio de Janeiro, de vaste uitvalsbasis.

Spanje-Chili
Drie uur na het duel van Oranje gaat Spanje tegen Chili voor de laatste kans. De strafexercitie tegen Oranje heeft namelijk tot gevolg dat een nederlaag tegen Chili bij minimaal een punt voor Oranje al uitschakeling tot gevolg heeft. De succesgeneratie van Spanje zal daarom in Rio alles uit de kast moeten halen om de eindzeges van 2008, 2010 en 2012 een vervolg te geven.

Kameroen-Kroatië
Om middernacht staat een duel uit Groep A op het programma. Kameroen verloor het eerste duel van Mexico met 1-0 en Kroatië ging ietwat onverdiend onderuit tegen WK-gastheer Brazilië, dat scheidsrechter Yuichi Nishimura nodig had om op een 2-1 voorsprong te komen. Na die penalty werd het in de slotfase nog 3-1. Kameroen en Kroatië zagen dinsdagavond hoe Brazilië en een verrassend goed Mexico elkaar in evenwicht hielden (0-0) waardoor een zege voor Kameroen of Kroatië nog voldoende uitzicht biedt op de knock-outfase. Dan moeten de teams wel zien om te gaan met de tropische omstandigheden in Manaus.

VI Oranje
Er zijn woensdag twee uitzendingen van VI Oranje. De vroege editie begint om 19.50 uur en wordt uitgezonden op RTL 7. De hoofduitzending, de honderste uitzending van VI Oranje, is te zien op RTL 4 en loopt van 22.50 uur tot middernacht. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er tijdens de hoofduitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Woensdag zijn dit John de Mol en Wim Kieft. Hans Kraay jr. woont de vroege editie bij. Tijdens de late editie zal ook Frans Bauer te gast zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.