'Robben en Van Persie hebben ook twee armen en benen'

Reacties

Jason Davidson beseft dat hem met het duel met Oranje een lastige opgave wacht. Maar de Australische back van Heracles laat zich erdoor het hoofd niet op hol brengen.

'Robben en Van Persie hebben ook twee armen en benen'

Door de nederlaag tegen Chili en de overwinning van Nederland op Spanje heeft het idee misschien postgevat dat Australië woensdag kansloos is in Porte Alegre. Maar bij The Socceroos leeft een ander gevoel.

'Je moet je als ploeg concentreren op jezelf. Natuurlijk spelen we tegen spelers van wereldklasse, maar dat was ook het geval tegen Chili. We hebben die ook goed partij gegeven', aldus Davidson, enkele dagen na de 3-1 nederlaag.

Arjen Robben en Robin van Persie, uitblinkers bij Nederland tegen Spanje, boezemen hem geen angst in. 'Uiteindelijk heeft iedereen twee armen en twee benen', is Davidson nuchter. 'We moeten als team hard werken en hen afstraffen als we de kans krijgen.'

'Hopelijk kunnen we onze reeks tegen Nederland in stand houden', refereerde Davidson aan de ongeslagen status tegen Oranje. Van de drie (oefen)duels eindigden er twee in een gelijkspel en één in een zege voor Australië.

Het duel met Chili leverde bovendien een les op, zo stelde de verdediger van Heracles Almelo. 'We toonden te veel respect voor de Chilenen, die overal op het veld waren. Ze straften ons af maar hadden in de eerste twintig minuten te veel energie verbruikt. Daarna kwamen we terug in de wedstrijd, maar we hadden onvoldoende tijd om de schade te herstellen. We moeten ervoor zorgen dat we niet diezelfde fout maken tegen Nederland.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.