Heraclied Davidson wil vader naar de kroon steken

Reacties

Met zijn debuut voor Australië in augustus 2012 trad Jason Davidson in de voetsporen van zijn vader. De linksback van Heracles Almelo kan hem overtreffen.

Heraclied Davidson wil vader naar de kroon steken

Met slechts vijf interlands op zijn naam is de weg voor Davidson nog lang om zijn vader te evenaren. Alan Davidson speelde vanaf 1980 in elf jaar tijd 79 duels bij elkaar voor de Socceroos.

Maar op één punt kan hij zijn vader al naar de kroon steken. 'Binnen onze familie gaat de grap dat hij nimmer op een WK heeft gespeeld. Hopelijk kan ik dat wel doen', aldus de 22-jarige linksback, die in augustus 2012 tegen Schotland (3-1 verlies) debuteerde met een eigen doelpunt.

'Maar het is geen wedstrijdje tussen ons. Hij is op de eerste plaats mijn vader en als oud-international is hij vereerd en trots op mij. Hij weet hoe moeilijk het kan zijn. Hij heeft die weg al bewandeld', aldus de Heraclied tijdens het trainingskamp van Australië in de aanloop naar het WK, waar Nederland de tweede tegenstander is.

Davidson kan zich zo goed als zeker opmaken voor de trip naar Brazilië. Bondscoach Ange Postecoglou heeft in zijn voorlopige selectie slechts acht verdedigers opgenomen, waarvan de Heraclied de enige echte linksback is.

'Mijn vader wil dat ik me goed laat zien tijdens dit trainingskamp en niets als vanzelfsprekend beschouw. Ik moet de bondscoach geen aanleiding geven me af te laten vallen.'

Voor Davidson is het WK ook de uitgelezen kans zich in de kijker te spelen. Hij heeft zijn aflopende contract met Heracles niet verlengd. Pas na het WK neemt hij een beslissing over zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.