Uth weigert Heracles en keert terug naar Heerenveen

Reacties

Heracles Almelo is er niet in geslaagd huurling Mark Uth langer aan zich te binden. De Duitse aanvaller, die dit seizoen acht keer scoorde, keert daardoor na dit seizoen terug naar SC Heerenveen.

Uth weigert Heracles en keert terug naar Heerenveen

Heracles huurt Uth (23) deze jaargang van de Friezen. Omdat de spits een goede indruk maakte wilden de Tukkers de koopoptie in zijn huurcontract graag lichten. Uth weigerde het contractvoorstel van de Almeloërs echter. 'Hij wil in Heerenveen voor zijn kans gaan', licht algemeen directeur Nico-Jan Hoogma toe. De koopoptie op Jens Jurn Streutker, die ook van Heerenveen wordt gehuurd, wordt door Heracles niet gelicht.

Ook Remko Pasveer (30) vertrekt na dit seizoen uit Almelo. De doelman, die sinds 2010 bij Heracles speelt, heeft een aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen naast zich neergelegd. 'Remko wil graag een stap een stap hogerop maken', aldus Hoogma. 'Dat respecteren we, Remko heeft veel voor de club betekend en we wensen hem alle succes toe.' Kwame Quansah laat Heracles na dit seizoen ook achter zich.

Heracles gaat wel verder met Bart Schenkeveld. Door de optie in zijn contract te lichten blijft de verdediger tot 2015 in Almelo. Ook met Oussama Tannane gaan de Tukkers verder en zijn contract loopt nu tot medio 2016. De opties in de verbintenissen van Renze Fij, Joey Belterman en Dario Vujicevic licht Heracles niet. Met Ben Rienstra, wiens contract afloopt, gaat de club nog in gesprek. Australisch international Jason Davidson stelt een beslissing over zijn toekomst uit tot na het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.