De Jonge: 'Elf aflopende contracten heeft ook zijn voordeel'

Liefst elf spelers met een aflopend contract lopen er rond in de selectie van Heracles Almelo. Trainer Jan de Jonge stelt dat die onzekerheid ook zijn voordelen heeft.

De Jonge: 'Elf aflopende contracten heeft ook zijn voordeel'

De verbintenissen van Remko Pasveer, Bart Schenkeveld, Jason Davidson, Ben Rienstra, Kwame Quansah, Simon Cziommer, Oussama Tannane en Matthew Amoah lopen na dit seizoen af, terwijl Mark Uth, Jens Jurn Streutker en Mikhail Rosheuvel gehuurd worden. Op Uth en Streutker (SC Heerenveen) heeft Heracles een optie tot koop, die het uiterlijk deze maand moet lichten.

'Dat zijn veel spelers, maar die onzekerheid stoort mij niet', aldus trainer Jan de Jonge tegen Voetbal International. 'Deze situatie heeft natuurlijk ook pluspunten, want al die spelers werken keihard om een contract te verdienen. Bij ons, of bij een andere club. Zoals een bepaalde persoon ooit al zei: elk nadeel heeft zijn voordeel.'

Heracles benut zijn vrije week, de Almeloërs komen dit weekend niet in actie vanwege de nucleaire kerntop in Den Haag, om over enkele aflopende contracten te beslissen. 'We gaan op korte termijn met enkele spelers rond te tafel. We weten met wie we verder willen en met wie niet', besluit De Jonge. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen