Uth wacht plannen Heracles af: 'Deadline is 1 april'

Reacties

Voor Mark Uth is het duel Heracles Almelo-SC Heerenveen van vrijdagavond een speciale gelegenheid, want hij treedt aan tegen de club waar hij nog tot 2015 onder contract staat. Of de clubtopscorer van Heracles ooit nog terugkeert in Friesland is onduidelijk, want de Tukkers kunnen hem tegen een transfersom van vier ton vastleggen.

Uth wacht plannen Heracles af: 'Deadline is 1 april'

Die afspraak maakten beide clubs eind augustus. Vanwege de goede vorm van Uth, die voor de beker en in de competitie al tien keer scoorde, ligt het in de lijn der verwachting dat Heracles op zijn minst een poging gaat wagen om de Duitser in te lijven. '1 april is de deadline voor het nemen van een beslissing over de koopoptie', licht directeur Nico-Jan Hoogma toe aan Voetbal International. 'Met Heerenveen hoeven we niet meer rond de tafel, want de voorwaarden zijn afgelopen zomer al helemaal vastgelegd. We kunnen de knoop dus zelf doorhakken.' Overigens bezit Heracles ook een optie tot koop op die andere Heerenveen-huurling, Jens Jurn Streutker.

Uth hoorde zelf nog niets over de plannen van Heracles. Ook vanuit Friesland bleef het stil. 'Dus het enige dat ik kan doen is goed blijven presteren en zoveel mogelijk doelpunten maken. Dan zie ik vanzelf wel wat er gebeurt', vertelt de spits.

Ervaring
Presteren gaat Uth goed af, want de ex-speler van 1. FC Köln is een zekerheidje in de spits bij Heracles en ontwikkelt zich uitstekend. 'Ik merk dat ik dit seizoen echt beter ben geworden . Het is voor een jonge voetballer erg belangrijk om wekelijks te spelen. Daarmee bouw je belangrijke ervaring op', vervolgt hij.

Volgens Uth is de wedstrijd tegen Heerenveen om meerdere redenen speciaal. 'Natuurlijk wil ik me tegen Heerenveen graag van mijn beste kant tonen. Ook is het leuk om mijn voormalige ploeggenoten weer te zien, maar het belangrijkste is dat Heracles deze wedstrijd wint. Als we drie punten pakken kunnen we ons mengen in de strijd om de play-offs en hoeven we niet meer naar beneden te kijken.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.