NEC ziet tiental Heracles diep in extra tijd zege grijpen

Reacties

NEC heeft drie dure punten laten liggen in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Heracles Almelo maakte diep in de extra tijd de winnende treffer : 1-2.

NEC ziet tiental Heracles diep in extra tijd zege grijpen

Woensdag werd NEC in de halve finale van de beker uitgeschakeld door PEC Zwolle (2-1) en die teleurstelling leek in de openingsfase nog door te dreunen. Bryan Linssen werd door de NEC-defensie namelijk volledig over het hoofd gezien, maar de aanvaller van Heracles zag zijn inzet gekeerd worden door Dennis Gentenaar, die woensdag nog de schlemiel was door te blunderen.

Na de belangrijke redding van Gentenaar richtte NEC zich op en via Michael Higdon (foto boven in duel met Daan Rienstra), die daarmee vijf duels op rij trefzeker is, nam de thuisploeg zelfs de leiding. De Engelse spits was doelman Remko Pasveer te snel af en schoot vervolgens simpel zijn veertiende doelpunt van dit seizoen tegen de touwen. Thomas Bruns was na een half uur dichtbij de gelijkmaker, maar via Gentenaar belandde zijn schot tegen de lat.

Onheil
Na de hervatting moest Heracles komen en dat zorgde ervoor dat NEC terugzakte en gevaarlijk kon worden op de tegenaanval en via standaardsituaties. Lasse Nielsen en Alireza Jahanbakhsh kregen goede mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar waren onzuiver in de afronding. Daarmee riep NEC het onheil over zichzelf af, want een kwartier voor tijd kwam Heracles alsnog langszij. Kevin Conboy kopte de bal zomaar voor de voeten van Jason Davidson, die doeltreffend uithaalde (1-1).

Daarmee kreeg NEC voor het 42ste (!) duel op rij minimaal één tegendoelpunt. De hoop op de eerste zege sinds 15 februari, toen de Nijmegenaren met 3-1 bij RKC Waalwijk zegevierden, kwam terug voor NEC, toen Mike te Wierik zeven minuten voor tijd zijn tweede gele – en dus rode – kaart ontving. Een dapper slotoffensief van NEC leverde echter geen treffer op. Bij een spaarzame tegenaanval sloeg Heracles in de extra tijd met tien man zelfs toe. Illias Bel Hassani behield het overzicht en vond de vrijstaande Matthew Amoah, die bij de tweede paal raak knikte.

Door de nederlaag blijft NEC zeventiende staan in de Eredivisie met 27 punten uit dertig wedstrijden. Heracles klimt dankzij de overwinning naar de tiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.