NEC verrassende 'koploper in veerkracht'

Reacties

● Van alle clubs in de Eredivisie krijgt NEC de meeste doelpunten tegen in het eerste kwartier. De Nijmegenaren moesten al elf keer de bal uit het net halen in de openingsfase van een wedstrijd.

NEC verrassende 'koploper in veerkracht'

● NEC heeft sowieso de defensie die het eenvoudigst te verschalken is. Tegen de Nijmegenaren werden 370 doelpogingen ondernomen en 71 daarvan resulteerden in een doelpunt, oftewel 19,19 procent.

● Heracles Almelo is de minst efficiënte ploeg in de Eredivisie. Het team van trainer Jan de Jonge deed 332 doelpogingen en kwam slechts 38 keer tot scoren, een percentage van 11,45.

● Heracles gaat in de Eredivisie voor de tiende keer op bezoek bij NEC. Slechts na één van die visites (op 27 september 2009, 0-2) keerde het met winst terug. Zesmaal zegevierde de thuisploeg en twee keer was er een remise.

● Heracles won slechts een van zijn laatste zes Eredivisie-duels met NEC (thuis en uit – G2, V3): een 1-0 zege in maart 2013.

● NEC pakt gemiddeld 1,7 punten per Eredivisie-duel tegen Heracles, meer dan tegen elke andere ploeg op het huidige hoogste niveau.

● Heracles slaagde niettemin in de laatste elf ontmoetingen (uit en thuis) erin te scoren tegen NEC in de Eredivisie.

● NEC hield al 41 wedstrijden op rij (uit en thuis) de nul niet meer.

● De Nijmegenaren zijn hard op weg een negatief clubrecord te verbeteren. In het seizoen 1995/96 kreeg de ploeg 73 tegengoals. In de huidige jaargang, met nog vijf wedstrijden te spelen, staat de teller al op 71.

● NEC toonde dit seizoen wél al elf keer veerkracht door van een achterstand terug te komen en de wedstrijd te eindigen met winst of een gelijkspel. Daarmee zijn de Nijmegenaren de koploper in de Eredivisie. FC Twente lukte dat tien keer.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.