'Ook Infantino mengt zich in strijd om FIFA-troon'

Reacties

De UEFA wil Gianni Infantino voordragen als kandidaat-voorzitter van de FIFA. De verwachting is dat de Zwitserse secretaris-generaal van de Europese voetbalbond (vooral bekend van de loting van de UEFA-competities) zijn kandidatuur later deze maandag, de deadline voor de verkiezing van 26 februari, zal bevestigen.

'Ook Infantino mengt zich in strijd om FIFA-troon'

Het Britse persbureau Press Association meldt dat leden van het uitvoerend comité van de UEFA Infantino zullen aanbevelen als Europese kandidaat om scheidend FIFA-president Sepp Blatter op te volgen. In een telefonische spoedvergadering zal de kandidatuur van de rechterhand van Michel Platini worden besproken, zo hebben bronnen bevestigd.

De kandidatuur van Platini, aanvankelijk de gedoodverfde favoriet, is omgeven door twijfels sinds de Franse oud-international een schorsing van negentig dagen aan zijn broek kreeg. Dat was voor Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa ook al reden om zelf een gooi te doen naar de FIFA-troon. De voorzitter van de Aziatische voetbalbond (AFC) werd maandag de zesde deelnemer aan de verkiezing.

De 49-jarige Bahreini was na Platini, diens landgenoot Jérôme Champagne, de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en David Nakhid, oud-international van Trinidad & Tobago, de zesde man die zich officieel kandidaat heeft gesteld voor de verkiezing. De deelnemers moeten vóór vandaag vijf steunbetuigingen hebben verzameld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.