Onverzettelijk Southampton houdt Liverpool uit finale

Voor de tweede keer in de clubhistorie heeft Southampton de finale om de League Cup bereikt. Zonder de geblesseerde Virgil van Dijk wonnen The Saints ook in de return van de halve finale tegen Liverpool: 0-1. Dat was ruim voldoende na de 1-0 zege van twee weken geleden.

Hoewel met Van Dijk de sterkhouder in de defensie ontbrak, had Southampton op Anfield in de eerste helft weinig te duchten van Liverpool. De ploeg van manager Jürgen Klopp kwam vier dagen na de 2-3 thuisnederlaag tegen Swansea City nauwelijks tot kansen. Die waren er in de tegenstoot wel voor de bezoekers, maar zowel Dusan Tadic als Steven Davis kreeg de bal na goed werk van Nathan Redmond niet langs Loris Karius.

Liverpool mocht van geluk spreken dat het halverwege niet al voor een vrijwel onmogelijke missie stond. Nu was een doelpunt nog steeds genoeg om in ieder geval een verlenging af te dwingen, maar zelfs dat was te veel gevraagd voor The Reds. Fraser Forster moest de bal wel van zijn lijn ranselen na gegrabbel bij een schot van Emre Can (foto), verder kwam de Engelse doelman ondanks enkele goede kansen en de vele aanvalsgolven van Liverpool niet in de problemen.

Enkele minuten nadat Georginio Wijnaldum als enige Nederlander binnen de lijnen was gekomen – Jordy Clasie zat op de bank bij Southampton – gooide Shane Long de wedstrijd definitief in het slot. De Ierse aanvaller passeerde Karius in de tegenstoot, waardoor de vier minuten extra tijd tot een formaliteit verwerden. De onverzettelijke Saints, die in de vorige ronde Arsenal al uitschakelden, weten donderdagavond wie ze op Wembley treffen: Manchester United of Hull City.