Clasie en Van Dijk brengen bekerfinale binnen handbereik

Reacties

Southampton is dicht bij het bereiken van de League Cup-finale na een 1-0 zege op een onherkenbaar Liverpool in het eerste halvefinaleduel.

Clasie en Van Dijk brengen bekerfinale binnen handbereik

Southampton begon met Jordy Clasie en Virgil van Dijk in de basis, terwijl Georginio Wijnaldum aantrad bij Liverpool. The Reds speelden in tegenstelling tot het FA Cup-duel met Plymouth (0-0) van zaterdag met een volwaardige opstelling, maar dat was aan het spel eigenlijk niet te zien.

Liverpool speelde inspiratieloos en gaf daarmee het initiatief aan Southampton, dat dankzij een kapitale fout van Ragnar Klavan met een 1-0 voorsprong ging rusten. De ex-speler van AZ en Heracles Almelo maaide volledig langs de bal, waarna Jay Rodriguez een niet te missen kans bood aan Nathan Redmond (foto), die Loris Karius verschalkte.

Na rust probeerde Liverpool-manager Jürgen Klopp zijn elftal van een impuls te voorzien met het inbrengen van de herstelde Philippe Coutinho. Het sorteerde geen effect, terwijl ook het afgeven van een pagina vol spelinstructies aan spits Daniel Sturridge weinig verschil maakte. Sterker nog: na een nieuwe defensieve blunder (ditmaal van Lucas Leiva) leek Southampton zeven minuten voor tijd op 2-0 te komen. Dejan Lovren voorkwam dat op de doellijn, met wat hulp van de lat.

Met de 1-0 zege zal Southampton ook tevreden zijn, want daardoor heeft het een prima uitgangspositie met het oog op de return van 25 januari. Een smetje op de bekerzege voor The Saints was het uitvallen van Clasie in de tweede helft met een blessure. Manchester United zette dinsdag al een grote stap richting de finale, door Hull City in het eerste halvefinaleduel met 2-0 te verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.