Southampton vergroot degradatiezorgen van Leicester

Reacties

Southampton heeft zondag gewonnen van Leicester City: 3-0. Voor de regerend kampioen van de Premier League komen de degradatieplaatsen met de week dichterbij.

Southampton vergroot degradatiezorgen van Leicester

Manager Claude Puel van Southampton moest het stellen zonder captain José Fonte, die vrijdag de overstap maakte naar West Ham United. Virgil van Dijk startte centraal achterin en nam de aanvoerdersband over van Fonte.

Southampton had in de eerste helft een overwicht en maakte daar gebruik van. James Ward-Prowse (foto) schoot raak op aangeven van Cédric Soares. Doelman Kasper Schmeichel zat er nog aan, maar kon niet voorkomen dat de bal in zijn doel vloog. Richting de rust tekende Jay Rodriguez voor 2-0 na een vrije trap van Ward-Prowse.

Een domper volgde na rust voor Southampton toen Van Dijk geblesseerd raakte aan zijn enkel. Na even op het veld te hebben gezeten, probeerde de verdediger nog om het duel te hervatten. Momenten later moest hij toch noodgedwongen het veld verlaten.

Ondanks het uitvallen van Van Dijk kwam Southampton niet meer in de problemen. Met invaller Jordy Clasie binnen de lijnen kopte Leicester-verdediger Wes Morgan de bal zelfs nog achter zijn eigen doelman. Scheidsrechter Michael Oliver keurde de goal echter af wegens buitenspel.

In de slotfase viel de 3-0 alsnog. Morgan haalde Shane Long onderuit in het strafschopgebied en Oliver wees naar de stip. Dusan Tadic bleef koel en schoot feilloos raak in de rechterbovenhoek.

Leicester City staat nog altijd vijftiende met 21 punten. Concurrenten Middlesbrough (20 punten) en Swansea City (18 punten) komen dichterbij. Southampton klimt door de zege naar de elfde plaats en heeft 27 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.