Ontslag Schuster bij Málaga kan carrousel slinger geven

Reacties

Bernd Schuster wordt al na één seizoen aan de kant gezet als trainer van Málaga. Dat maakte hij donderdag bekend tijdens een persconferentie.

Ontslag Schuster bij Málaga kan carrousel slinger geven

'Ze hebben mij gisteren verteld dat ik hier niet kan blijven werken', aldus Schuster, die zaterdag nog wel op de bank zit tijdens het thuisduel met Málaga in de laatste speelronde van de Primera División.

'Ze hebben niet verteld waarom ik weg moet, maar dat maakt mij niet uit. Dat ik hier overigens nog een contract voor vier jaar had, klopt niet helemaal. Er was een clausule waardoor we na één seizoen afscheid konden nemen. Nu is er nog één wedstrijd, die ik graag wil winnen. Dat zou een mooi einde zijn.'

De 54-jarige Duitser bezet momenteel de dertiende plaats met Málaga, waar Mounir El Hamdaoui en Nordin Amrabat (gehuurd van Galatasaray) voor uitkomen. Lang vocht hij tegen degradatie, maar die zorgen zijn inmiddels verdwenen.

Als trainer was Schuster achtereenvolgens actief bij Fortuna Köln, Xerez, Shakhtar Donetsk, Levante, Getafe, Real Madrid, Besiktas en dus Málaga. De voormalige middenvelder van Barcelona en Real Madrid is al genoemd als de nieuwe trainer van Eintracht Frankfurt. Daar vertrok Armin Veh om op zijn beurt Huub Stevens bij VfB Stuttgart weer op te volgen.

Het ontslag van Schuster zorgt in Spanje voor ophef. De huidige Barcelona-coach, Tata Martino, is immers een veelgehoorde naam als opvolger. Bij de Catalanen zou voormalig Barcelona B-trainer Luis Enrique (nu Celta de Vigo) dan weer het stokje over kunnen nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.