'Onberispelijke grootheid' Benzema werpt juk van zich af

Reacties

Nog niet zo lang geleden was Karim Benzema in de ogen van de achterban het zwarte schaap onder de Franse internationals. Die periode heeft de 26-jarige spits van Real Madrid inmiddels lang en breed achter zich gelaten. Zondagavond voerde hij zijn productie tegen Honduras op naar acht treffers in de laatste zeven interlands.

'Onberispelijke grootheid' Benzema werpt juk van zich af

Gezien de 24 doelpunten die Benzema dit seizoen voor Real Madrid maakte is dat wellicht geen opmerkelijk moyenne, maar dat wordt het wel in de wetenschap dat de bij Olympique Lyon opgeleide aanvaller tussen juni 2012 en september 2013 liefst vijftien interlands op rij het net niet vond voor Les Bleus.

Tekenend voor de tot voor kort moeizaam verlopende interlandloopbaan van Benzema is dat zijn twee treffers tegen Honduras pas zijn eerste op een eindtoernooi waren. 'Ik ben erg blij en erg trots', reageerde 67-voudige international, al stelde hij zelf dat zijn doelpunten voor hemzelf geen obsessie zijn. 'Door sommigen word ik louter beoordeeld op mijn doelpunten, voor mijzelf is de manier waarop ik speel veel belangrijker.'

De rake strafschop van Karim Benzema tegen Honduras was zijn eerste goal op een EK of WK.
De rake strafschop van Karim Benzema tegen Honduras was zijn eerste goal op een EK of WK.

Aanvankelijk kon Benzema nog niet imponeren, maar nadat hij kort voor rust een penalty had benut wierp hij het juk definitief van zich af. Een schitterend schot tegen de binnenkant van de paal belandde via Honduras-sluitpost Noel Valladares in het doel. De keeper zag de Franse aanvalsleider daarna alsnog zijn tweede van de avond maken met een welgemikte knal.

Cool
'Onberispelijk', noemde Paul Pogba het optreden van zijn collega-international. 'Ik heb altijd gezegd dat hij een grootheid was, dat heeft hij allang bewezen.' 'Hij is een geweldige spits', vond Antoine Griezmann, die Franck Ribéry verving in de basis. Ook Mathieu Debuchy stond met lovende woorden klaar. 'Karim speelde erg goed. Dit is cool voor ons, voor hem en voor het vertrouwen.'

Doelman en aanvoerder Hugo Lloris verwoordde de situatie van Benzema nog het best. 'Na het wegvallen van Ribéry heeft hij nog meer verantwoordelijkheden gekregen, maar hij is een speler die daarvan houdt. Het zat hem dwars dat hij lange tijd niet scoorde', aldus Lloris, die zelf altijd vertrouwen bleef houden in de kwaliteiten van Benzema. 'Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug en liet goede dingen zien in de vriendschappelijke duels. Hij heeft wederom bewezen dat hij een speler van grote klasse is.' (Tim Vos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.