Doellijntechnologie wekt woede bondscoach Honduras

Bondscoach Luis Fernando Suárez verloor met Honduras met 3-0 van Frankrijk, maar keek desondanks redelijk tevreden en realistisch terug.

'Frankrijk was negentig minuten lang beter dan wij. Het team was superieur, ik heb geen excuses', klonk het na afloop eerlijk uit de mond van de Colombiaanse oefenmeester. Zijn ploeg hield bijna een helft stand, maar na een rode kaart voor Wilson Palacios en een rake penalty was het gedaan.

'Ik zal voor de volgende wedstrijd wat aanpassingen moeten doen om het team beter te laten draaien', blikte Suárez vooruit. 'Maar het is ook lastig om een tegenstander bij te houden met een man minder. Hoe dan ook, in een toernooi als het WK kun je verliezen en tóch heel veel leren.'

Overigens maakte Suárez een historisch moment mee. De 2-0 (eigen doelpunt van keeper Noel Valladares) was de eerste goal ooit op een WK die werd toegekend na doellijntechnologie. Desondanks maakte Suárez zich na die treffer ontzettend kwaad. 'Dat apparaat gaf eerst aan dat de bal niet over de lijn was, maar telde de treffer daarna alsnog. Ik wist niet goed wat ik daarvan moest denken', legde de trainer uit.