Coach Ecuador bespeurt gebrek aan slimheid in zijn team

Reacties

Ecuador leek in de slotfase nog te gaan winnen van Zwitserland, maar kreeg in de counter het deksel op de neus. En daar baalde bondscoach Reinaldo Rueda stevig van.

Coach Ecuador bespeurt gebrek aan slimheid in zijn team

Al in de extra tijd kreeg Enner Valencia (ook de maker van de 0-1) bij een stand van 1-1 een grote kans op de winnende treffer, maar zijn schot werd gekraakt. Op de counter kwam Zwitserland er vervolgens razendsnel uit, waarna Haris Seferovic juist aan de andere kant de 2-1 binnenschoot.

Bondscoach Rueda had daarover flink de pest in. 'Als je zo'n wedstrijd niet kan winnen, dan moet je in ieder geval zorgen dat je een punt pakt', doelde hij op die knotsgekke laatste minuut. Daar slaagde zijn ploeg dus niet in.

Een gebrek aan slimheid, zo vond Rueda. 'In de laatste drie minuten, de extra tijd dus, moet je die stand gewoon vasthouden.' Na de 2-1 nederlaag moet Rueda zijn ploeg snel gaan voorbereiden op de tweede wedstrijd, vrijdag tegen Honduras. 'We zullen moeten bedenken hoe we van hen gaan winnen, want je hebt in de groepsfase maar drie wedstrijden.' In de laatste wedstrijd treft Ecuador Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.