Frankrijk dankt rode kaart, technologie en Benzema

Frankrijk had lang nodig om de ban te breken tegen Honduras, maar liep uiteindelijk - mede dankzij doellijntechnologie - uit naar een simpele overwinning: 3-0.

Het duel begon met een bizar incident. Beide teams stonden klaar voor de volksliederen, die er vervolgens - tot ieders grote verbazing - niet kwamen. Ook de Franse aanvoerder en keeper Hugo Lloris leek het niet te begrijpen, en vroeg om opheldering aan scheidsrechter Sandro Ricci. Het zou naar verluidt gaan om technische problemen in het stadion.

Na een kwartier spelen kreeg Frankrijk via Blaise Matuidi de eerste echte mogelijkheid. Een vrije trap van Mathieu Valbuena viel voor de voeten van de middenvelder van Paris Saint-Germain, maar zijn inzet werd door doelman Noel  Valladares via de lat over het doel gewerkt. Even later kreeg ook spits Antoine Griezmann een kans, maar zijn kopbal kwam eveneens tegen  de dwarsligger, waarna ook Karim Benzema (over) geen doel trof met het hoofd.

Rode kaart
Direct daarna hadden beide ploegen met tien man verder gemoeten, maar zowel Hondurees Wilson Palacios als Paul Pogba van Frankrijk kwam goed weg. Palacios pakte Pogba behoorlijk stevig aan en stond vervolgens nog een paar keer op diens been, waarna de gefrustreerde middenvelder van Juventus natrapte. Ricci besloot het akkefietje af te doen met twee gele kaarten.

Het duo speelde vlak voor rust wederom een hoofdrol bij de openingsgoal van Frankrijk. Palacios liep Pogba in het strafschopgebied onderuit, gaf daarmee een penalty weg en mocht alsnog inrukken met zijn tweede gele kaart. Benzema benutte het buitenkansje overtuigend en zette Les Bleus zo op een dik verdiende 1-0 ruststand.

Primeur
Direct na rust deed zich wederom een opmerkelijke situatie voor. Benzema schoot met links op de paal, waarna de bal via Valladares net over de doellijn verdween. De scheidsrechter kende de treffer toe, maar uiteindelijk moest doellijntechnologie uitsluitsel brengen. Daaruit bleek - na veel consternatie, met name in het Hondurese kamp - inderdaad dat de 2-0 van Frankrijk geldig was. Het was voor het eerst op een groot eindtoernooi dat doellijntechnologie de doorslag gaf.

Na 71 minuten kreeg Benzema alsnog zijn tweede treffer van de avond, en zijn achtste in zeven interlands. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal kiezelhard in de korte hoek. Door de ruime overwinning gaat Frankrijk na één speelronde aan kop in Groep E, op doelsaldo gevolgd door Zwitserland, dat met 2-1 won van Ecuador.