Frankrijk wil vierde valse start op rij voorkomen

Reacties

Didier Deschamps is erop gebrand eindelijk met Frankrijk weer de eerste wedstrijd op het WK te winnen. De Franse keuzeheer wil onrust in de spelersgroep voorkomen.

Frankrijk wil vierde valse start op rij voorkomen

De Fransen hebben in de afgelopen edities van het WK een bedenkelijke reputatie opgebouwd qua openingswedstrijden. De laatste keer dat Les Bleus hun eerste duel op het mondiale eindtoernooi wonnen, was in 1998 tegen Zuid-Afrika (3-0). Toen stond Deschamps nog op het veld en stoomde Frankrijk zelfs door naar de eindzege. De 45-jarige trainer is daarmee samen met Verenigde Staten-manager Jürgen Klinsmann de enige bondscoach op dit WK die als speler wereldkampioen werd.

Daarna maakten de Fransen drie keer op rij een valse start op het WK. Er werd zelfs niet meer gescoord. In 2002 werd er met 1-0 verloren van Senegal, waarop in 2006 een doelpuntloos gelijkspel tegen Zwitserland volgde.  Ook in 2010 kwam Frankrijk in het eerste WK-duel niet verder dan een 0-0 tegen Uruguay. In 2002 en 2010 eindigde het avontuur van Les Bleus ook in de groepsfase.

'Als je de eerste wedstrijd verliest, wordt het niet makkelijk', blikt keuzeheer Deschamps (foto) in L’Equipe vooruit naar het duel met Honduras van zondagavond (21.00 uur). 'Dat zorgt voor onrust. Zelfs bij Spanje is er veel geroezemoes. Een overwinning brengt ons echter in een ideale positie.'

Honduras
In tegenstelling tot Frankrijk kan opponent Honduras eigenlijk alleen maar meevallen. Het Noord-Amerikaanse team aast op een primeur, want het scoorde nog nooit op een WK. Wel pakte Honduras al drie punten met doelpuntloze gelijke spelen. 'Wij zijn nergens bang voor', stelt keuzeheer Luis Fernando Suárez. 'We weten dat wij een bescheiden elftal hebben, maar dat maakt ons niets uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.