Deschamps wacht geduldig tot Ribéry weer inzetbaar is

Reacties

Hoewel er al geruchten gingen dat Franck Ribéry zou zijn afgehaakt voor het WK wegens zijn rugblessure, blijft Didier Deschamps geduldig wachten tot het moment dat de sterspeler van de Fransen weer inzetbaar is. Zelfs als Ribéry zondag tegen Jamaica niet meespeelt, sluit Deschamps een WK-deelname niet uit.

Deschamps wacht geduldig tot Ribéry weer inzetbaar is

Het is alweer tweeënhalve week geleden dat Ribéry voor het laatst in actie kwam. In de bekerfinale tegen Borussia Dortmund (2-0 na verlenging) speelde hij 109 minuten voor Bayern München. De oefeninterlands tegen Noorwegen (4-0) en Paraguay (1-1) moest hij echter aan zich voorbij laten gaan. Mist hij ook de confrontatie met Jamaica, dan reist hij met weinig speelminuten in de benen naar Brazilië.

'Maar de verwachting is nog steeds dat hij zondag inzetbaar is. Maar dat is absoluut geen deadline, het is slechts een doelstelling', vertelde Deschamps woensdag. De oud-international reageerde dan ook geïrriteerd toen hij de vraag kreeg of Ribéry het WK mist als hij niet speelt tegen Jamaica. 'Vraag me dat tegen die tijd. Op dit moment is alles nog mogelijk.'

Voor Ribéry begint de tijd zo langzamerhand wel te dringen. Na het oefenduel van zondag met Jamaica heeft de tachtigvoudige international nog precies een week de tijd om zich klaar te stomen voor de eerste WK-wedstrijd van Frankrijk tegen Honduras op 15 juni. Verder staan Les Bleus op 20 juni tegenover Zwitserland en op 25 juni tegenover Ecuador.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.