Ribéry mist WK door rugblessure

Reacties

Franck Ribéry ontbreekt op het WK. De aanvaller van Bayern München heeft zich vanwege een rugblessure afgemeld bij bondscoach Didier Deschamps.

Ribéry mist WK door rugblessure

Frankrijk maakte zich al langer zorgen over de deelname van Ribéry. De vleugelspits leek toch op tijd fit te raken voor deelname aan de mondiale eindronde, maar moest zich uiteindelijk toch afmelden. Morgan Schneiderlin van Southampton, een centrale middenvelder, is door Deschamps als vervanger opgeroepen.

'Franck meldde zich in ons trainingskamp met wat klachten', aldus Deschamps. 'Maar het leek allemaal de goede kant op te gaan en we waren dus optimistisch gestemd. Tijdens de ochtendtraining van vandaag voerden we de intensiteit wat op en voelde hij ineens een scherpe pijn. Alles wees er vervolgens erop dat hij de komende dagen en weken niet in staat is om de trainen, laat staan om te spelen.'

Het afhaken van Ribéry is al de tweede domper voor Deschamps vrijdag. Clément Grenier, middenvelder van Olympique Lyon, reist namelijk ook niet mee naar Brazilië vanwege een lieskwetsuur. Eerder haakte doelman Steve Mandanda al af vanwege een nekblessure.

Frankrijk speelt volgende week zondag zijn eerste duel op het WK. Dan is Honduras om 21.00 uur de tegenstander in Porto Alegre. Ecuador en Zwitserland zijn de andere tegenstanders van Les Bleus.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.