Deschamps is blij met goede start van 'geduldig' Frankrijk

Frankrijk was veel beter dan Honduras, maar wist pas laat het verschil maken. Bondscoach Didier Deschamps kon uiteindelijk blij zijn met de prima opening van het WK.

De oefenmeester zag dat zijn ploeg meer dan voldoende kansen kreeg, maar Frankrijk had uiteindelijk een penalty vlak voor rust (benut door Karim Benzema) nodig om op voorsprong te komen. Tegen de tien van Honduras (Wilson Palacios kreeg bij die strafschop zijn tweede gele kaart) was het vervolgens een eenvoudige klus.

'We zijn geduldig gebleven', roemde Deschamps zijn elftal. 'We hebben goede kansen gehad, twee keer de lat geraakt in de eerste helft', zag hij Antoine Griezmann en Blaise Matuidi kansen missen, voordat Benzema (later ook goed voor de derde goal) en een eigen treffer van Honduras-keeper Noel Valladares de score naar 3-0 tilden.

'Dit is een erg goede start', wist Deschamps. 'We hebben het in de voorbereiding goed gedaan, maar op een WK is er altijd meer concurrentie. Op een WK win je nooit gemakkelijk met 3-0. Voetbal is vooral leuk als je na afloop hebt gewonnen. Dus wil ik mijn ploeg feliciteren.'