Noodlijdend Parma nog steviger onderaan in Serie A

Parma heeft mogelijk zijn laatste thuiswedstrijd in de Serie A verloren. De noodlijdende club ging onderuit tegen Chievo (0-1).

Negen minuten na rust maakte Ervin Zukanovic het enige doelpunt van de wedstrijd. De door AA Gent aan Chievo verhuurde verdediger krulde een vrije trap binnen. De thuisclub speelde op dat moment al met tien man, aangezien Daniele Galloppa na een half uur zijn tweede gele kaart kreeg.

Met tien tegen elf lukte het Parma niet meer om een nederlaag af te wenden, waardoor de sportieve zorgen voor Parma toenemen. De ploeg van trainer Roberto Donadoni is hekkensluiter met slechts negen punten uit 22 wedstrijden, terwijl de achterstand op Chievo nu twaalf punten is. De club uit Verona bezit de veilige zeventiende plaats.

Parma kwam eind vorig jaar in handen van een Albanees consortium. De Oost-Europeanen hadden echter al snel genoeg gezien en deden de club vorige week weer van de hand aan een groep Italianen. Met de overname was het symbolisch lage bedrag van één euro gemoeid. De club heeft tot maandag om een belastingschuld en achterstallige salarissen (in totaal vijftien miljoen euro) te betalen.

Lukt dat niet, dan rest geen andere optie dan een faillissement en wordt de club uit de competitie genomen. De nieuwe eigenaren hebben toegezegd alle betalingen te voldoen. 'Maar het wordt een race tegen de klok', aldus curator Fiorenzo Alberghetti.