Albanees doet Parma na twee maanden alweer van de hand

Reacties

Nog geen twee maanden na de overname heeft Rezart Taçi Parma alweer van de hand gedaan. De Italiaanse Serie A-club laat in een statement weten dat de Albanese eigenaar al zijn aandelen heeft verkocht.

Albanees doet Parma na twee maanden alweer van de hand

Parma verkeert dit seizoen in grote financiële problemen. Zo hebben de selectiespelers al sinds juni geen salaris meer ontvangen. Om die reden vertrok sterspeler Antonio Cassano deze winter bij de hekkensluiter van de Serie A, die al één punt aftrek kreeg van de Italiaanse bond (FIGC) omdat het de geldzaken niet op orde heeft.

De Ducali hoopten dat de overname door Taçi, die in december werd afgerond, een einde zou maken aan de problemen, maar daar was geen sprake van. De spelersgroep heeft bij monde van trainer Roberto Donadoni (foto) al gedreigd te vertrekken als er voor 17 februari niet een deel van de achterstallige betalingen is overgemaakt.

Vanwege het uitblijven van betalingen leverden Cassano en Felipe hun contract al in. Daarnaast verkocht de club eind januari liefst tien spelers, waardoor er weinig meer over is van Donadoni's selectie. De transfer van spits Nicola Pozzi naar Chievo Verona symboliseert de totale paniek van Parma, dat hem voor duizend euro verkocht.

Nu Taçi na twee maanden alweer vertrekt, laat de tweevoudige UEFA Cup-winnaar in de verklaring weten dat de Italiaan Fiorenzo Alborghetti de nieuwe eigenaar wordt. Hij zal samen met directeur Pietro Leonardi een nieuw bestuur vormen. Verdere details over de overname worden pas later bekend gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.