Nog zeven clubs in de grote competities ongeslagen

Reacties

In de vijf grote Europese competities zijn in totaal nog zeven clubs zonder nederlaag. Behalve de nodige verwachte grote namen, hebben Sassuolo, Celta de Vigo en Villarreal zich ook knap in dit rijtje geschaard.

Nog zeven clubs in de grote competities ongeslagen

In Duitsland lijkt het niet de vraag wie de titel pakt, maar wanneer Bayern München (op de foto Arturo Vidal, Philipp Lahm, Thiago en Xabi Alonso) kampioen wordt. Borussia Dortmund is weliswaar nog ongeslagen, maar liet in de laatste twee duels punten liggen tegen 1899 Hoffenheim (1-1) en Darmstadt 98 (2-2). Daardoor is de achterstand op Bayern opgelopen tot vier punten. Der Rekordmeister is na zeven duels immers nog zonder averij en daarmee de enige ploeg die dat presteerde in de Duitse, Italiaanse, Spaanse en Franse competitie. In het komende duel wacht evenwel de grootste uitdaging: dan is de Allianz Arena het decor voor de kraker tegen Dortmund.

In Spanje zijn nog drie ploegen verstoken gebleven van een nederlaag. Omdat Celta de Vigo midweeks keihard uithaalde tegen Barcelona (4-1), behoort de Catalaanse grootmacht niet tot dat trio. Celta is nog wel zonder verliespartij na zes optredens. Dat geldt ook voor Real Madrid (dat zondag op bezoek gaat bij stadgenoot en rivaal Atlético) en de verrassende koploper Villarreal, dat alleen in het eerste duel met Real Betis twee punten liet liggen (1-1).

In Frankrijk is Paris Saint-Germain na acht duels de verwachte koploper. De ploeg van trainer Laurent Blanc speelde twee keer gelijk en won zes keer. Sassuolo is in de Serie A dan weliswaar geen koploper, maar heeft met drie zeges en drie gelijke spelen ook nog altijd de ongeslagen status te pakken. In Engeland hebben alle ploegen al minimaal één keer verloren.

Nederland
In Nederland verloren Feyenoord, PSV en PEC Zwolle allemaal één keer. Koploper Ajax is de enige ploeg die nog niet onderuit ging. Zondag wacht voor de Amsterdammers na duels met AZ, Willem II, NEC, ADO Den Haag, FC Twente, Excelsior en FC Groningen de eerste topper. Dan komt landskampioen PSV naar de Amsterdam Arena en is het de vraag of Ajax de ongeslagen status weet te behouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.