Di María speelt in Nantes de hoofdrol bij PSG

Paris Saint-Germain heeft bij FC Nantes een ruime overwinning geboekt. Pas na rust kwam de Franse koploper op gang (1-4).

FC Nantes nam in de elfde minuut brutaal de leiding dankzij een kopbal van Yacine Bammou. De thuisploeg, die in de eerste zes duels slechts twee keer had gescoord, had in de eerste helft weinig te duchten van de Parijse bezoekers.

Na rust veranderde dat beeld. PSG toonde de inspiratie die in de eerste 45 minuten had ontbroken. De beloning kwam snel via Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits was attent nadat een poging van Ángel di María op de lijn was gestuit door verdediger Wilfried Moimbe.

In de 73ste minuut stelde Paris Saint-Germain verder orde op zaken. Edinson Cavani verlengde de vrije trap van Di María met het hoofd en bezorgde met zijn zesde treffer van het Ligue 1-seizoen de gasten de winst. Tien minuten voor het einde nam Di María zelf de laatste twijfels weg, voordat Serge Aurier de eindstand op 1-4 bepaalde.

PSG bevestigde met de overwinning de koppositie. FC Nantes, dat aantrad zonder de geschorste Kolbeinn Sigthórsson, staat op een teleurstellende zeventiende plaats.