VI Live: een terugblik op de hoogtepunten van deze zaterdag

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Daarmee is de VI Live voor deze zaterdag ten einde.

22.41 uur: EINDSTAND NAPOLI - JUVENTUS 2-1
Napoli wint van het zwalkend Juventus en drukt de regerend landskampioen daarmee dieper in de problemen.

Lees hier meer.

22.38 uur: EINDSTAND AZ - HERACLES ALMELO 3-1
AZ weet voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd in de Eredivisie te winnen en doet dat tegen Heracles Almelo, dat uitstekend aan het seizoen begon en de afgelopen vijf duels winnend afsloot. De Alkmaarders maken nu een einde aan die zegereeks met een 3-1 overwinning.

AZ wist tegen Heracles Almelo voor het eerst dit Eredivisie-seizoen het net te vinden in het Afas Stadion.

22.34 uur: EINDSTAND PSV - NEC NIJMEGEN 2-1
PSV boekt in eigen huis een vrij moeizame overwinning. De Eindhovenaren verslaan NEC Nijmegen met 2-1 dankzij een rake kopbal van Jürgen Locadia.

22.27 uur: TANKOVIC MAAKT DE MARGE WEER TWEE
AZ heeft weer wat lucht in het duel met Heracles Almelo. Kort nadat Jaroslav Navratil de spanning terugbracht in de wedstrijd, maakt Muamer Tankovic de 3-1. Nog een kleine tien minuten te gaan in Alkmaar.

22.21 uur: NAVRATIL BRENGT DE SPANNING TERUG
Jaroslav Navratil blaast de wedstrijd AZ - Heracles Almelo nieuw leven in met een doelpunt. Hij tikt op aangeven van Paul Gladon de aansluitingstreffer binnen voor de bezoekers.

22.17 uur: LOCADIA ZET PSV OP VOORSPRONG
PSV kan weer bogen op een voorsprong. Het is Jürgen Locadia die de Eindhovenaren de 2-1 bezorgt met een rake kopbal uit een hoekschop van invaller Maxime Lestienne, die de geblesseerde aanvoerder Luuk de Jong na rust verving.

22.04 uur: SANTOS BENUT BUITENKANSJE
Christian Santos brengt NEC Nijmegen naast PSV. De aanvaller benut een strafschop, gegeven na een overtreding van Santiago Arias op Anthony Limbombe, en zet met zijn doeltreffende poging de 1-1 op het scorebord.

21.46 uur: DE JONG KEERT NIET TERUG
Luuk de Jong keert niet terug op het veld bij PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren is 'niet fit genoeg' en wordt vervangen door Maxime Lestienne.

21.35 uur: RUSTSTAND AZ - HERACLES ALMELO 2-0
AZ weet voor het eerst in het Eredivisie-seizoen 2015/16 het net te vinden in het Afas Stadion en gaat rusten met een 2-0 voorsprong. De ploeg van trainer John van den Brom kwam aan twee doelpunten via Markus Henriksen en Jeffrey Gouweleeuw.

21.35 uur: RUSTSTAND NAPOLI - JUVENTUS 1-0

21.33 uur: EINDSTAND AJAX - FC GRONINGEN 2-0
Ajax boekt een zakelijke overwinning op FC Groningen. De Amsterdammers winnen met 2-0 van de noorderlingen, maar doen dat zonder te overtuigen.

21.30 uur: RUSTSTAND PSV - NEC NIJMEGEN 1-0
PSV heeft het in de eerste 45 minuten lastig tegen het taaie NEC Nijmegen, maar aanvoerder Luuk de Jong helpt de Eindhovenaren over het dooie punt heen. De spits scoort en brengt daarmee zijn seizoenstotaal na zeven wedstrijden alweer op zeven treffers.

21.23 uur: DE JONG MET ZIJN ZEVENDE
PSV komt op voorsprong tegen NEC Nijmegen en wie anders dan aanvoerder Luuk de Jong is de doelpuntenmaker. Het is alweer het zevende doelpunt in zeven competitieduels voor de spits, die dit keer attent is bij een schot van Luciano Narsingh. De rebound is een prooi voor De Jong.

21.21 uur: FISCHER LOBT EN SCOORT
Invaller Viktor Fischer bezorgt Ajax een veilige marge in het duel met FC Groningen. De Deen lobt de bal over de uitgekomen doelman Sergio Padt en maakt er 2-0 van.

21.09 uur: VROEGE WISSELS HERACLES
Aanvoerder Mark-Jan Fledderus moet al naar de kant bij Heracles Almelo. Hij loopt een hamstringblessure op en kan niet verder. Jaroslav Navrátil is zijn vervanger. Ook Brahim Darri gaat al na een klein halfuur naar de kant. Hij wordt om tactische redenen door hoofdtrainer John Stegeman naar de kant gehaald en wordt vervangen door Robin Gosens.

21.02 uur: EN DAT IS TWEE
Een minuut later ligt de tweede treffer van Alkmaarse makelij al in het net. Dit keer is het Jeffrey Gouweleeuw die een doelpunt laat noteren. De verdediger kopt raak uit een hoekschop vanaf de linkerkant.

21.01 uur: EERSTE THUISDOELPUNT AZ
Het eerste thuisdoelpunt van AZ in het seizoen 2015/16 is een feit. Markus Henriksen tekent voor de 1-0.

20.52 uur: TANKOVIC RAAKT DE LAT
Muamer Tankovic zorgt voor het eerste gevaar in Alkmaar. Hij was met een bal op de lat dichtbij het eerste thuisdoelpunt van AZ, dat dit seizoen nog niet wist te scoren in het eigen Afas Stadion.

20.45 uur: AFTRAP AZ – HERACLES ALMELO
Oussama Tannane stond op het papier als basisspeler bij Heracles Almelo, maar in de warming-up bleek hij niet fit genoeg om te starten. Paul Gladon is zijn vervanger.

De opstellingen:
AZ: Coutinho; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Brezancic; Van Overeem, Henriksen, Rienstra; Tankovic, Janssen, Dos Santos.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Gladon, Weghorst, Darri.

20.45 uur: AFTRAP PSV – NEC NIJMEGEN
PSV trapt af in het eigen Philips Stadion. Het duel tussen de twee regerend kampioenen – PSV in de eredivisie, NEC Nijmegen in de Jupiler League – is in gang gezet door Stijn Schaars en Davy Pröpper.

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Poulsen; Pröpper, Hendrix, Schaars; Narsingh, De Jong, Locadia.
NEC: Halldórsson; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Breinburg, Ritzmaier; Foor, Santos, Limbombe.

20.45 uur: AFTRAP NAPOLI - JUVENTUS

Lees hier de voorbeschouwing op deze kraker.

20.31 uur: RUSTSTAND AJAX - FC GRONINGEN 1-0
Ajax gaat met een 1-0 voorsprong de rust in. Nemanja Gudelj (foto) schoot raak namens de Amsterdammers. De middenvelder was trefzeker uit een vrije trap.

20.25 uur: EINDSTAND NEWCASTLE UNITED - CHELSEA 2-2
Ramires en Willian bogen een 2-0 voorsprong van Newcastle United om in een 2-2 gelijkspel. Namens Newcastle United was Georginio Wijnaldum trefzeker. Hij kopte raak uit een hoekschop.

20.25 uur: EINDSTAND HAMBURGER SV - SCHALKE 04 0-1
Schalke 04 heeft genoeg aan een treffer van Leroy Sané voor de zege. De ploeg uit Gelsenkirchen deed het tegen Hamburger SV deed het zonder Klaas-Jan Huntelaar. De aanvoerder werd door hoofdtrainer André Breitenreiter de gehele wedstrijd op de bank gehouden.

20.24 uur: EINDSTAND FC UTRECHT - SC CAMBUUR 3-3
Een doelpuntrijk en vermakelijk duel in Utrecht eindigt in 3-3. SC Cambuur gaf de 3-1 voorsprong weg dankzij een rode kaart voor doelman Harm Zeinstra. FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen zorgde er vanaf elf meter voor dat de Domstedelingen in ieder geval nog een punt overhielden aan het treffen met de Friezen.

20.20 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN - VITESSE 0-0
Geen doelpunten in Heerenveen en dat mag een klein wondertje heten. Verschillende spelers van Vitesse kregen de mogelijkheid om hun ploeg de zege te bezorgen, maar geen enkele Arnhemmer slaagde erin doelman Erwin Mulder te verschalken.

20.14 uur: KRUL GRIJPT MIS
Chelsea komt vlak voor tijd terug tot 2-2. Willian schiet de Londenaren naast Newcastle United. Tim Krul, de doelman van de thuisclub, ging niet helemaal vrijuit bij de doeltreffende vrije trap van de Braziliaan. De goalie greep volledig mis.

20.12 uur: CAMBUUR KRIJGT DOELPUNT TEGEN NA RODE PRENT
SC Cambuur-doelman Harm Zeinstra moet naar de kant met een rode kaart na een charge op Kristoffer Peterson in zijn eigen strafschopgebied. Zijn vervanger Leonard Nienhuis heeft geen antwoord op de inzet van Willem Janssen vanaf elf meter: 3-3.

20.07 uur: REAL MADRID BIJT ZICH STUK OP MÁLAGA
Real Madrid is er in negentig minuten niet in geslaagd te scoren tegen Málaga. De Madrilenen wisten de ploeg, waar zowel Nordin Amrabat als Adnane Tighadouini mocht starten, niet te verschalken en bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel. Ambrabat viel nog negatief op met een rode kaart.

Nordin Amrabat (midden) vecht een fel duel uit met Nacho Fernandez.

20.07 uur: RAMIRES MET EEN PRACHTGOAL
Ramires brengt Chelsea weer in de wedstrijd met een schitterend schot dat in de kruising landt.

20.02 uur: BARAZITE SCOORT TEGEN
Lang kan SC Cambuur niet genieten van de iets ruimere voorsprong, want het is Nacer Barazite die alweer voor de aansluitingstreffer zorgt.

19.59 uur: VAN DE STREEK MET DE 1-3
Sander van de Streek vergroot de marge voor SC Cambuur op bezoek bij FC Utrecht. De middenvelder schiet bekeken raak na een goede actie van opnieuw Marlon Pereira. De rechtsback haalt de achterlijn, legt terug en Van de Streek drukt af.

19.49 uur: OPNIEUW OGBECHE
Wederom is het Bartholomew Ogbeche die scoort voor SC Cambuur. Opnieuw is Marlon Pereira de aangever en de Nigeriaanse aanvaller bezorgt de Friezen de 1-2.

19.49 uur: WIJNALDUM KOPT RAAK
Georginio Wijnaldum is belangrijk voor het geplaagde Newcastle United, dat slechts twee punten overhield aan de eerste zes competitiewedstrijden. De van PSV overgekomen middenvelder kopt raak uit een hoekschop en zet de ploeg van manager Steve McClaren op een 2-0 voorsprong tegen regerend landskampioen Chelsea.

19.48 uur: AMRABAT MOET ERAF
Real Madrid heeft de nodige moeite met Málaga, maar krijgt nu hulp van een voormalige Eredivisie-speler. Nordin Amrabat moet het veld na een rode kaart verlaten en daardoor moet zijn ploeg de laatste tien minuten standhouden met tien man.

19.48 uur: EINDSTAND AS ROMA - CARPI 5-1
AS Roma haalt in eigen huis uit tegen Carpi. De Romeinen zegevieren met 5-1 en komt daardoor op elf punten uit de eerste zes speelronden van de Serie A.

19.45 uur: AFTRAP AJAX - FC GRONINGEN
Huidige koploper Ajax is begonnen aan het zevende competitieduel van dit Eredivisie-seizoen. FC Groningen, regerend bekerwinnaar, is daarin de tegenstander.

Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik, Younes.

19.42 uur: JANSSEN BRENGT UTRECHT LANGSZIJ
Aanvoerder Willem Janssen brengt FC Utrecht naast SC Cambuur. De middenvelder tekent zeven minuten na rust voor de 1-1 en doet daarmee de openingstreffer van Bartholomew Ogbeche teniet.

19.22 uur: EINDSTAND NANTES - PARIS SAINT-GERMAIN 1-4
Paris Saint-Germain werkt een 1-0 achterstand na rust vakkundig weg en wint glansrijk met 1-4. Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Ángel Di María en Serge Aurier verzorgden de Parijse productie.

19.17 uur: RUSTSTAND NEWCASTLE UNITED – CHELSEA 1-0
Het Nederlands getinte Newcastle United gaat pauzeren met een 1-0 voorsprong op regerend landskampioen Chelsea. Ayoze Pérez was verantwoordelijk voor de enige treffer in de eerste 45 minuten en dat deed hij op aangeven van Vurnon Anita.

19.17 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT – SC CAMBUUR 0-1
Een rake kopbal van Bartholomew Ogbeche zorgt ervoor dat SC Cambuur met een 1-0 voorsprong gaat rusten op bezoek bij FC Utrecht.

19.16 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN – VITESSE 0-0
Vitesse heeft het betere van het spel en de betere kansen in Heerenveen, maar weet niet te scoren. De Arnhemmers vinden steeds SC Heerenveen-doelman Erwin Mulder op hun weg.

19.15 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV – SCHALKE 04 0-0

19.12 uur: PÉREZ DOET CHELSEA PIJN
Chelsea krijgt vlak voor rust de openingstreffer te slikken tegen Newcastle United. Ayoze Pérez controleert een voorzet van Vurnon Anita en volleert de bal daarna langs doelman Asmir Begovic.

19.09 uur: OPSTELLINGEN AJAX – FC GRONINGEN
Frank de Boer laat Amin Younes zaterdagavond debuteren als basisspeler in de Eredivisie. De hoofdtrainer van Ajax liet hem al eerder minuten maken in de eerste selectie in het Europa League-duel met Celtic en kiest nu opnieuw voor de Duitse flankspeler. Hij krijgt de voorkeur boven Viktor Fischer en Daley Sinkgraven, die beiden op de bank beginnen. Bij FC Groningen start Jesper Drost in de basis. Hij vervangt Michael de Leeuw, die niet mee is gereisd naar Amsterdam omdat hij rust krijgt na een druk programma.

FC Groningen: Padt; Kappelhof, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Drost, Tibbling; Linssen, Hoesen, Rusnák.

19.01 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - MÁLAGA 0-0

18.58 uur: DOELPUNT VITESSE AFGEKEURD
Vitesse scoort via Lewis Baker, maar omdat zijn schot wordt aangeraakt door Dominic Solanke wordt de goal afgekeurd. De aanvaller bevond zich in buitenspelpositie.

18.57 uur: OGBECHE KOPT RAAK
Bartholomew Ogbeche zet SC Cambuur op een 1-0 voorsprong in Stadion De Galgenwaard. De aanvaller kopt raak uit een voorzet van Marlon Pereira, al wordt zijn poging onderweg nog getoucheerd door een verdediger van FC Utrecht.

18.45 uur: RUSTSTAND AS ROMA - CARPI 3-1

18.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT – SC CAMBUUR
Yassin Ayoub is niet fit genoeg gebleken voor de competitiewedstrijd van FC Utrecht tegen SC Cambuur. Daardoor begint Mark Diemers in de basis in Stadion De Galgenwaard. Bij de Friese bezoekers heeft Bartholomew Ogbeche zijn basisplek terug, waardoor Xander Houtkoop de bank begint.

FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Letschert, Klaiber, Nganioni; Strieder, Janssen, Diemers; Ramselaar, Barazite, Rubin.
SC Cambuur: Zeinstra; Pereira, Dammers, Peersman, Vytas; Overgoor, Byrne, Van de Streek; Narsingh, Barto, Ogbeche.

18.30 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN – VITESSE
Vitesse-trainer Peter Bosz heeft zijn basisopstelling ten opzichte van het bekerduel met Heracles Almelo (4-1 nederlaag) enigszins omgegooid. Kelvin Leerdam, Marvelous Nakamba en Denys Oliinyk spelen in plaats van Rochdi Achenteh, Valeri Qazaishvili en Nathan. Eloy Room vervangt Piet Velthuizen onder de lat. Bij SC Heerenveen begint Mitchell te Vrede – terug van een blessure – op de bank. Caner Cavlan is de vervanger van de zieke Simon Thern.

SC Heerenveen: Mulder; Marzo, St. Juste, Otigba, Bijker; Cavlan, Van den Berg, Van Anholt; Slagveer, Veerman, Larsson.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Kruiswijk, Leerdam; Yeini, Nakamba, Baker; Rashica, Solanke, Oliinyk.

18.30 uur: AFTRAP CHELSEA - NEWCASTLE UNITED
Drie Nederlanders in de basis bij Newcastle United. Manager Steve McClaren start met Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita. Siem de Jong begint op de bank tegen de ploeg van José Mourinho, die slechts zeven punten behaalde in de eerste zes competitiewedstrijden.

18.30 uur: AFTRAP HAMBURGER SV - SCHALKE 04

18.17 uur: RUSTSTAND NANTES - PARIS SAINT GERMAIN 1-0

18.15 uur: AFTRAP REAL MADRID - MÁLAGA
Málaga treedt met twee ex-Eredivisiespelers aan tegen Real Madrid. Hoofdcoach Javi Gracia heeft een basisplaats ingeruimd voor zowel Nordin Amrabat als Adnane Tighadouini. Bij de Koninklijke vervangt Nacho Fernandez de geblesseerde Sergio Ramos en begint Jesé Rodriguez voor de tweede keer dit seizoen in de basis.

18.12 uur: HUNTELAAR KRIJGT RUST
Klaas-Jan Huntelaar begint op de bank bij het competitieduel tussen Hamburger SV en Schalke 04. De aanvoerder van de bezoekers uit Gelsenkirchen krijgt rust, laat hoofdtrainer André Breitenreiter voorafgaand aan de wedstrijd (18.30 uur) weten.

18.00 uur: AFTRAP AS ROMA - CARPI

17.57 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Manchester United gaat dankzij de 3-0 overwinning op Sunderland aan kop in de Premier League, met zestien punten uit de eerste zeven speelronden. Arsenal walste in een doelpuntrijk duel over Leicester City: 5-2.

17.52 uur: BARCELONA WINT, MAAR VERLIEST MESSI
Barcelona boekt een nipte 2-1 zege in eigen huis tegen Las Palmas, maar verliest sterspeler Lionel Messi met een blessure.

17.50 uur: MATA MAAKT FEESTJE UNITED COMPLEET
Juan Mata maakt in de negentigste minuut de derde treffer van Manchester United en bezorgt manager Louis van Gaal daarmee de fraaie 3-0 overwinning op Sunderland. Memphis Depay opende tegen de ploeg van hoofdcoach Dick Advocaat de score met zijn eerste doelpunt in de Premier League.

17.46 uur: PIQUE SCHLEMIEL
Jonathan Viera tekent tegen Barcelona voor de aansluitingstreffer, maar die komt waarschijnlijk te laat voor de bezoekers. Las Palmas - waar de veertigjarige Juan Carlos Valéron inmiddels is ingevallen - komt, via het been van Gérard Pique, op 2-1 met nog twee minuten officiële speeltijd op de klok.

17.39 uur: HATTRICK VOOR SÁNCHEZ
Alexis Sánchez is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat Arsenal op voorsprong staat tegen Leicester City. De Chileen tekent voor zijn derde treffer van de middag en brengt de Londenaren in de 81ste minuut daarmee op een 4-1 voorsprong.

17.30 uur: AFTRAP NANTES - PARIS SAINT GERMAIN

17.24 uur: NEYMAR MIST STRAFSCHOP
Neymar mag vanaf de strafschopstip aanleggen voor de 3-0, maar schiet de bal over het doel van Las Palmas-doelman Javi Varas.

17.24 uur: BAYERN WINT SOEVEREIN
Bayern München wint vrij gemakkelijk met 3-0 van Mainz 05, dankzij treffers van Robert Lewandowski (2) en Kingsley Coman. En dan te bedenken dat Thomas Müller in de 21ste minuut nog een strafschop had gemist.

Overige uitslagen Bundesliga:
Augsburg - 1899 Hoffenheim 1-3
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 1-3
Werder Bremen - Bayer Leverkusen 0-3
Wolfsburg - Hannover 96 1-1

17.12 uur: OPNIEUW FEEST SUAREZ
Luis Suarez beslist de thuiswedstrijd tegen Las Palmas met de 2-0. Sergio Busquets doet een overstapje na een pass van Munir, waardoor Suarez raak kan schieten.

17.05 uur: ROONEY BESLIST HET
Manchester United ontneemt Sunderland direct naar de hervatting de hoop op een goed resultaat. Na een mooie actie van Anthony Martial rondt Wayne Rooney af: 2-0.

16.50 uur: DUBBELSLAG LEWANDOWSKI
Bayern München komt op 2-0 en natuurlijk is Robert Lewandowski de maker. Nog drie doelpunten te gaan om zijn fantastische prestatie in het met 5-1 gewonnen duel met VfL Wolfsburg te evenaren.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Een Nederlands feestje in de Premier League. Manchester United leidt dankzij Memphis Depay en Virgil van Dijk zorgt voor de voorsprong van Southampton.

16.48 uur: PRIMEUR MEMPHIS
Het eerste Premier League-doelpunt van Memphis Depay is een feit. Daley Blind staat met een mooie pass op Juan Mata aan de basis en Memphis glijdt binnen: 1-0.

16.47 uur: RUSTSTAND BARCELONA - LAS PALMAS 1-0
Het doelpunt van Luis Suarez zorgt halverwege voor het verschil tussen Barcelona en Las Palmas.

16.38 uur: GOAL LEWANDOWSKI
Robert Lewandowski is in topvorm en dat bewijst hij ook in het uitduel met FSV Mainz 05. De Poolse spits kopt een voorzet van Kingsley Coman binnen: 0-1. Het is het honderdste doelpunt van Lewandowski in de Bundesliga.

16.34 uur: SÁNCHEZ HELPT ARSENAL
Arsenal neemt de leiding tegen Leicester City: 1-2. Dit keer is Alexis Sánchez de gevierde man. De Chileen tikt een voorzet van Héctor Bellerin binnen.

16.25 uur: DOELPUNT SUAREZ
Daar is de 1-0 van Barcelona. Luis Suarez kopt een goede voorzet van Sergi Roberto binnen.

16.18 uur: GELIJKMAKER WALCOTT
Dankzij Theo Walcott komt Arsenal op 1-1 tegen Leicester City. De Engelse spits rondt af na een pass van Santi Cazorla.

16.17 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
FSV Mainz 05 heeft nog steeds zicht op een stunt tegen Bayern München, want halverwege staat het 0-0.

VfL Wolfsburg - Hannover 96 1-0
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 1-2
FC Augsburg - 1899 Hoffenheim 1-1
Werder Bremen - Bayer Leverkusen 0-1
FSV Mainz 05 - Bayern München 0-0

16.15 uur: ARSENAL IN PROBLEMEN
Het verrassend goed begonnen Leicester City laat zich ook tegen Arsenal gelden. Jamie Vardy maakt de openingstreffer voor de thuisploeg: 1-0.

16.12 uur: GOAL VAN DIJK
Virgil van Dijk maakt zijn eerste doelpunt voor Southampton en zet zijn elftal zo op een 1-0 voorsprong tegen Swansea City. De Nederlandse verdediger kopt een corner van James Ward-Prowse binnen.

16.11 uur: MESSI GEBLESSEERD
Zorgerlijke blikken bij Barcelona als Lionel Messi op de grond gaat zitten en naar zijn knie grijpt. De Argentijn blijkt niet verder te kunnen en wordt gewisseld.

16.10 uur: DOELPUNT DOST
Daar is hij weer! Bas Dost zet VfL Wolfsburg op een 1-0 voorsprong tegen Hannover 96.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Als Manchester United thuis wint van Sunderland is het de nieuwe koploper in de Premier League. De wedstrijd is ook de confrontatie tussen de Nederlanse managers Louis van Gaal (Man Utd) en Dick Advocaat (Sunderland).

16.00 uur: AFTRAP BARCELONA - LAS PALMAS
Na de 4-1 afgang tegen Celta de Vigo start Barcelona met een extra defensief middenveld tegen Las Palmas. Met Sergio Busquets en Javier Mascherano zijn er zekerheidjes ingebouwd door trainer Luis Enrique.

De elf van Barcelona: Bravo; Sergi Roberto, Piqué, Bartra, Adriano; Rakitic, Busquets, Mascherano; Messi, Suarez, Neymar.

15.50 uur: UITGLIJDER MÜLLER
Thomas Müller krijgt na een overtreding op Kingsley Coman de kans om Bayern München met een penalty op voorsprong te schieten, maar hij glijdt uit waardoor zijn inzet over het doel vliegt. Bayern blijft dus op 0-0 staan tegen FSV Mainz 05.

15.35 uur: EINDSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - MANCHESTER CITY 4-1
Wat een afstraffing voor Manchester City! Bij winst op Sunderland staat Louis van Gaal straks met Manchester United bovenaan in de Premier League.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
In de Bundesliga is afgetrapt. Paul Verhaegh (FC Augsburg) en Bas Dost (VfL Wolfsburg) staan bij hun clubs in de basis.

15.21 uur: LAMELA VERNEDERT CITY
Dit doet veel pijn voor Manchester City. Tottenham Hotspur maakt er zelfs 4-1 van. Erik Lamela loopt doelman Willy Caballero voorbij en schiet raak.

15.03 uur: KANE BREEKT BAN
Is dit de beslissing voor Tottenham Hotspur? Christian Eriksen schiet een vrije trap tegen de kruising, maar uit de rebound is het via Harry Kane alsnog raak: 3-1. Het is pas het eerste competitiedoelpunt van Kane dit seizoen.

14.52 uur: GOAL ALDERWEIRELD
Daar is het doelpunt voor Tottenham Hotspur! Toby Alderweireld kopt een vrije trap van Erik Lamela binnen en zet de thuisploeg zo op een 2-1 voorsprong. Als de stand zo blijft, betekent dit dat manager Louis van Gaal om 16.00 uur met een zege op Sunderland bovenaan kan komen te staan met Manchester United.

14.32 uur: RUSTSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - MANCHESTER CITY 1-1
Vlak na de goal van Eric Dier wordt er gefloten voor de rust. Manchester City-spelers beklagen zich vervolgens nogmaals bij arbiter Mark Clattenburg, maar die komt uiteraard niet terug op zijn beslissing.

14.30 uur: GELIJKMAKER DIER
Met een droge, lage knal van afstand trekt Eric Dier de stand gelijk. In de aanloop naar het doelpunt stond Kyle Walker buitenspel, maar hier wordt niet voor gevlagd en dus profiteert Tottenham Hotspur: 1-1.

14.10 uur: DE BRUYNE RONDT COUNTER AF
Een doelpunt uit het boekje van Manchester City. Na een fantastische counter biedt Yaya Touré de bal op een presenteerblaadje aan bij Kevin De Bruyne. De Belg schiet onberispelijk raak: 0-1.

13.45 uur: AFTRAP TOTTENHAM HOTSPUR - MANCHESTER CITY
Op White Hart Lane is de eerste wedstrijd afgetrapt die we vandaag volgen. Bij puntenverlies komt de koppositie van Manchester City in gevaar.

De opstellingen
Tottenham Hotspur: Lloris; Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Dier, Alli; Lamela, Eriksen, Son; Kane.
Manchester City: Caballero; Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov; Fernandinho, Fernando; De Bruyne, Touré, Sterling; Agüero.

13.30 uur: PROGRAMMA EREDIVISIE
In de Eredivisie worden vanavond vijf wedstrijden gespeeld.

13.15 uur: TOPWEDSTRIJDEN OP HET PROGRAMMA
Ook vandaag staan er weer toppers op het programma in binnen- en buitenland. Om 13.45 uur speelt Tottenham Hotspur tegen Manchester City in de Premier League. Napoli - Juventus (20.45 uur) is vanavond de topper in de Serie A.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.