Nijhuis: 'Heel moeilijk, maar geen duidelijke scoringskans'

Reacties

Na alle commotie rondom het penaltymoment tijdens het duel tussen PSV en NAC, reageerde ook scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij blijft achter zijn beslissing staan.

Nijhuis: 'Heel moeilijk, maar geen duidelijke scoringskans'

Hij gaf Santiago Arias van PSV geel na een overtreding op de ogenschijnlijk doorgebroken Erik Falkenburg. Na het zien van de beelden blijft hij achter die beslissing staan. 'Het is echt lastig, maar er is geen sprake van een duidelijke scoringskans. Vandaar dat ik het nog steeds geel vind', verklaarde Njihuis na afloop tegenover FOX Sports.

Opvallend, omdat de aanvoerders van beide ploegen na afloop allebei iets anders verklaarden. Volgens PSV-captain Georginio Wijnaldum zei Nijhuis tegen hem dat rood ook had gekund, zijn collega Jelle ten Rouwelaar van NAC meldde dat hij van de scheidsrechter te horen had gekregen dat deze het had gezien, maar geel afdoende vond.

Nijhuis wilde zijn beweegredenen best uitleggen. 'Er zijn drie criteria. Zijn er nog verdedigers in de buurt die de bal kunnen pakken, gaan de spelers richting doel of naar de zijkant en is de bal nog binnen speelbereik? Als een van die criteria wegvalt, is er geen sprake meer van een duidelijk scoringskans. Zo heb ik het beoordeeld.'

Op de wedstrijd van PSV van vorige week, toen Willem II-keeper Kostas Lamprou tegen de Eindhovenaren in een dergelijke situatie wél rood kreeg, wilde Nijhuis best even ingaan. 'Ik kijk naar deze situatie, niet naar andere situaties. Maar wij zeggen als scheidsrechters altijd dat de regel zou moeten zijn dat geel genoeg is als de keeper een doorgebroken speler onderuithaalt. De scoringskans blijft, met het toekennen van de penalty, dan namelijk behouden. Maar zo is de regel niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.