Wijnaldum verklapt: 'Scheids zei dat rood had gekund'

PSV won uiteindelijk makkelijk van NAC Breda, maar had voor rust ook zomaar met een man minder kunnen komen te staan. Santiago Arias ontsnapte aan rood, dat gaf scheidsrechter Bas Nijhuis volgens PSV-captain Georginio Wijnaldum ook toe.

PSV kwam in eigen huis met 2-0 voor, maar nadat Arias een overtreding had begaan op Erik Falkenburg kwam NAC via een strafschop terug in de wedstrijd. De Colombiaanse back kreeg bij die actie geel, maar dat had ook zomaar rood kunnen zijn. Dat realiseerde Wijnaldum, uiteindelijk goed voor twee treffers, zich na afloop maar al te goed.

'Santi had die jongen moeten laten lopen en had moeten vertrouwen op de keeper', vond de aanvoerder. 'Rood had gekund, dat zei de scheidsrechter in de tweede helft ook. "De meningen waren erover verdeeld", zei hij', verklapte Wijnaldum de twijfel bij arbiter Nijhuis. 'Na die goal worden zij beter en wij minder. Gelukkig hebben we voor rust geen goal meer weggegeven.'

In de tweede helft liepen de Eindhovenaren uit naar 6-1. Dat vond trainer Phillip Cocu wat geflatteerd, hoewel zijn ploeg na rust een paar prachtige doelpunten maakte. 'Daar komen de mensen voor, maar wij kunnen er natuurlijk ook van genieten. Maar ik vind wel dat je kritisch moet blijven kijken naar de dingen die beter kunnen.'

In die goede tweede helft liet Memphis Depay wederom zien enorm belangrijk te zijn voor PSV. Cocu liet na afloop weten dat hij goede hoop heeft dat zijn vleugelaanvaller nog een seizoen in Eindhoven blijft. 'Vanaf de flanken en tussen de linies is hij gevaarlijk, zijn vrije trap is een wapen en hij heeft diepgang. Ik kan geen garanties geven, maar ik ga ervan uit dat hij er een heel mooi jaar van gaat maken bij PSV.'