Dramatische cijfers NAC op bezoek bij traditionele topdrie

Reacties

NAC Breda reist zaterdag naar Eindhoven voor de uitwedstrijd tegen PSV (aftrap 18.30 uur). De Bredanaars hebben een dramatisch slechte balans in Eredivisiewedstrijden bij Ajax, Feyenoord en PSV.

Dramatische cijfers NAC op bezoek bij traditionele topdrie

NAC gaat zaterdagavond voor de 142ste keer in de Eredivisie op bezoek bij één van de drie traditionele topclubs in ons land. Bij slechts acht (!) van de 141 eerdere wedstrijden stapten de Bredanaars met de volle buit weer in de bus huiswaarts.

Verder hield NAC 26 keer een puntje over aan een bezoek bij Ajax, Feyenoord en PSV en stapten ze 107 keer als verliezer van het veld. Bij die 107 nederlagen verloren de Brabanders 54 keer met een marge van minstens drie goals verschil en kwam het zelfs 31 keer tot een verliespartij met een marge van vier goals of meer.

De Kuip
De cijfers van NAC op bezoek bij PSV zijn in vergelijking met de resultaten bij Ajax en Feyenoord nog het minst bedroevend. Behalve 35 nederlagen in Eindhoven speelden de geel-zwarten zeven keer gelijk en zegevierden ze vijf keer: in 1956, 1958, 1959, 1962 en voor het laatst in 1995. NAC won in 47 uitduels met Ajax pas drie keer en slaagde er zelfs nog nooit in een uitwedstrijd tegen Feyenoord in zijn voordeel te beslissen.

Ook opmerkelijk: NAC slaagde er in 141 uitduels met de Grote Drie pas vijf keer in de thuisclub van scoren af te houden. Dat lukte één keer tegen PSV (in 1958, 0-1), één keer tegen Ajax (1979, 0-0) en drie keer tegen Feyenoord (drie keer 0-0 in 1982, 2000 en 2010). In totaal incasseerden de Bredanaars 398 doelpunten in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven, een droevig gemiddelde van 2,82 goals per duel.

In vergelijking met de andere veertien huidige Eredivisionisten is het aantal nederlagen (107) van NAC in uitduels met de topdrie met afstand het hoogst. Qua winstpercentage (5,7 procent) doen vijf clubs het nóg slechter dan de Bredanaars, maar dat zijn wel de ploegen die in de afgelopen twee seizoen zijn gepromoveerd.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.