Newcastle wint weer eens en profiteert optimaal

Newcastle United heeft in het thuisduel met Everton uitstekend gebruik gemaakt van puntenverlies van andere clubs. Met Daryl Janmaat in de basis won de ploeg in eigen huis: 3-2.

Voor The Magpies begon het duel evenwel niet best, want al binnen vijf minuten keek de ploeg van manager Alan Pardew tegen een achterstand aan. Arouna Koné dook plotseling vrij op voor het doel, waarna de voormalige spits van PSV en Roda JC overtuigend raak schoot: 0-1. Nog voor de pauze had Pappis Cissé (links op de foto) de stand echter alweer gelijk getrokken.

Janmaat kreeg op slag van rust zelfs de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zijn gemiste kans werd in de tweede helft door Ayoze Pérez en Jack Colback (rechts op de foto) hersteld. Na een late treffer van Kevin Mirallas (3-2) zetten The Toffees nog aan voor een slotoffensief, maar er bleek niet genoeg tijd meer om een punt mee te pikken vanaf St. James' Park.

Voor Newcastle United betekende het weer eens een overwinning, na drie opeenvolgende competitienederlagen. Het stijgt daardoor naar de negende plaats en profiteert geweldig van puntenverlies van anderen. Het is naast hekkensluiter Leicester City, nummer elf Stoke City en nummer vijf Arsenal namelijk de enige ploeg die deze speelronde een overwinning wist te boeken. De twee ploegen om Newcastle heen (nummer acht Swansea City en nummer tien Liverpool) spelen maandag bovendien tegen elkaar.