City geeft winst weg en verzuimt in te lopen op Chelsea

Manchester City heeft tegen Burnley de kans om de achterstand op lijstaanvoerder Chelsea terug te brengen tot een punt laten lopen. Een voorsprong van twee doelpunten werd uit handen gegeven: 2-2.

City nam aanvankelijk eenvoudig afstand van laagvlieger Burnley. In de 23ste minuut opende David Silva (foto) de score door uit de draai raak te schieten. Tien minuten voor tijd verdubbelde Fernandinho de marge. De Braziliaanse middenvelder knalde raak op aangeven van Samir Nasri en leek daarmee de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien.

Vlak na rust verkleinde Burnley echter de achterstand toen Joe Hart over een schot van George Boyd heen dook. De nummer negentien van de Premier League voelde vervolgens dat er meer in het vat zat en zocht in de slotfase de aanval. Negen minuten voor tijd leverde dat succes op, toen een lange trap voor de voeten van Ashley Barnes belandde: 2-2.

Deze klap kwamen The Citizens niet meer te boven, waardoor de achtste competitiezege op rij uitbleef. Bovendien verzuimde City om de achterstand op koploper Chelsea, dat punten liet liggen bij Southampton (1-1), te verkleinen tot een punt.