Van Gaal ziet 'lelijke wedstrijd na beste helft van seizoen'

Reacties

Louis van Gaal heeft na het 0-0 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur opnieuw geklaagd over het speelschema van de Premier League. Het duel op White Hart Lane volgde twee dagen na de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Newcastle United. Het imponerende spel van toen kon Manchester United nu maar één helft volhouden.

Van Gaal ziet 'lelijke wedstrijd na beste helft van seizoen'

United creëerde op bezoek bij Tottenham in de eerste helft de ene na de andere mogelijkheid, maar mocht uiteindelijk nog blij zijn met een punt. 'De eerste helft was het beste optreden van Manchester United dit seizoen. We hadden wel vier of vijf goals kunnen maken, maar we beloonden onszelf niet. We speelden erg goed, maar zelfs vanaf de doellijn kwamen we niet tot scoren', reageerde Van Gaal na afloop bij BT Sports.

Van Gaal liet zijn ploeg met dezelfde elf spelers beginnen als tegen Newcastle en dat was na rust duidelijk zichtbaar, toen United futloos oogde. 'In de tweede helft werd het meer een gevecht en niet zozeer een voetbalwedstrijd. Je kon zien dat spelers in twee dagen niet kunnen herstellen, toen werd het een lelijke wedstrijd. Het hoort bij de Engelse cultuur, maar het menselijk lichaam kan niet goed herstellen binnen 48 uur', aldus de Nederlandse manager, die desondanks dus wél vasthield aan zijn basis.

Hoewel United 2014 afsluit met een ongeslagen reeks van negen wedstrijden, gaat Van Gaal toch met een enigszins wrange bijsmaak de jaarwisseling in. In de laatste drie duels lieten The Red Devils immers vier punten liggen, omdat Aston Villa vorige week ook al een punt pakte (1-1). 'Ik was tevreden geweest als we vandaag hadden gewonnen. Dan hadden we 38 punten uit negentien wedstrijden gehad, een gemiddelde van twee punten per wedstrijd. Dat zou erg goed zijn geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.