Newcastle wijst manager Carver de deur

Reacties

Newcastle United heeft hoofdtrainer John Carver ontslagen. De coach stond slechts twintig wedstrijden aan het roer bij de Engelse club van Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong.

Newcastle wijst manager Carver de deur

Het vertrek van Carver bij Newcastle zat er al een tijd aan te komen. Na het vertrek van manager Alan Pardew naar Crystal Palace, halverwege het seizoen, nam de assistent-trainer het over. De resultaten onder de nieuwe manager waren echter teleurstellend en The Magpies moesten zelfs vrezen voor degradatie. De rumoerige club uit de havenstad wist zich ternauwernood te handhaven.

Van de twintig wedstrijden onder leiding van de vijftigjarige Engelsman gingen er dertien verloren. Newcastle won in die periode slechts drie keer en speelde viermaal gelijk. De manager baarde in de slotfase van het seizoen opzien door te insinueren dat verdediger Mike Williamson bewust een rode kaart incasseerde in de verloren uitwedstrijd tegen Leicester City. 'Het zag eruit alsof hij het expres deed', aldus Carver voor de camera van de BBC over de actie.

Het vertrek van de veelvuldig bekritiseerde trainer lijkt de weg vrij te maken voor de komst van Steve McClaren. De voormalige bondscoach van Engeland en oefenmeester van FC Twente wordt door de Engelse media in verband gebracht met de positie van manager bij de nummer vijftien van de Premier League. De 54-jarige Engelsman zit zonder werk na een mislukt avontuur bij Derby County, waarmee hij afgelopen seizoen op de valreep de play-offs om promotie misliep.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.