Vieira en McClaren strijden om trainersklus Newcastle

Reacties

Patrick Vieira is een belangrijke kandidaat om de nieuwe manager van Newcastle United te worden. Ook Steve McClaren staat op het verlanglijstje van The Magpies.

Vieira en McClaren strijden om trainersklus Newcastle

Dat meldt de BBC. Indien Vieira aan de slag gaat bij Newcastle, wordt het zijn eerste klus als zelfstandig trainer. Momenteel heeft de ex-speler van onder meer Arsenal, Manchester City, AC Milan, Internazionale en Juventus het beloftenelftal van Manchester City onder zijn hoede.

Newcastle gaat ondanks zijn onervarenheid in gesprek met Vieira, die later deze maand 39 jaar wordt. Indien de keuze op de voormalige controleur valt, wordt het Franse contingent op St. James' Park nog groter. Newcastle, waar ook Tim Krul, Siem de Jong, Daryl Janmaat en Vurnon Anita hun brood verdienen, heeft namelijk al acht spelers uit dat land onder contract staan. Daarnaast beschikt Newcastle ook nog over een aantal Franstalige Afrikanen.

Een belangrijke concurrent van Vieira is McClaren. Opvallend, want de voormalige trainer van FC Twente werd vorige week op straat gezet door Championship-club Derby County.

Newcastle maakte het seizoen af onder interim-trainer John Carver, die de club met pijn en moeite voor de Premier League wist te behouden. Hij liet diverse malen doorschemeren dat hij de functie graag permanent wil bekleden, maar daar ziet de clubleiding niets in. Alan Pardew begon het seizoen als manager van Newcastle, maar stapte rond de jaarwisseling over naar Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.