Janmaat op rand van zilveren jubileum in Oranje

Reacties

Daryl Janmaat bereidt zich in Hoenderloo voor op zijn 25ste interland. De rechtsback viert zijn zilveren jubileum als hij in actie komt tegen de Verenigde Staten (komende vrijdag) of op 12 juni in Letland.

Janmaat op rand van zilveren jubileum in Oranje

De Hagenaar debuteerde in het Nederlands elftal onder bondscoach Louis van Gaal. Onder de huidige manager van Manchester United kwam Janmaat tot 21 interlands en maakte hij onder meer deel uit van de WK-selectie.  Keuzeheer Guus Hiddink maakte tot dusverre driemaal gebruik van de vleugelverdediger.

Met Janmaat binnen de lijnen kwam Oranje tot zestien overwinningen. Zes keer eindigde de wedstrijd onbeslist en slechts twee ontmoetingen gingen verloren met de huidige speler van Newcastle United. Een zilveren jubilaris ontvangt van de KNVB traditioneel een schaal waarin zijn interlands gegraveerd staan.  

Na de verloren EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Tsjechië (2-1), waarin Janmaat met een ongelukkige kopbal in de slotminuut de winnende treffer inleidde, werd hij geslachtofferd door Hiddink. Op 31 maart maakte de 24-voudig international zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen Spanje (2-0, foto). 'Voor mij was deze wedstrijd heel belangrijk', liet de voormalige speler van ADO Den Haag, SC Heerenveen en Feyenoord destijds weten. 'Ik voelde de druk natuurlijk ook wel. Daarom was ik gebrand op een goed resultaat.'  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.