Clasie en Vermeer melden zich bij Oranje

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink kon donderdag over een groep van zestien spelers beschikken. Jordy Clasie en Kenneth Vermeer trainden voor het eerst mee met de Oranje-selectie, die een besloten oefensessie afwerkte. Leroy Fer liet die training schieten en voltooide een individueel programma.

Clasie en Vermeer melden zich bij Oranje

Vanaf dinsdag had Hiddink veertien spelers tot zijn beschikking, waarna een dag later Bruno Martins Indi (FC Porto) zich op eigen initiatief al meldde. Slecht nieuws was er ook, want Hakim Ziyech (FC Twente) haakte af met een enkelblessure. Daardoor zijn er nu zestien internationals aanwezig op de trainingsstage in aanloop naar de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten (vrijdag 5 juni in Amsterdam) en het cruciale EK-kwalificatieduel met Letland (12 juni in Riga).

'Het was voor mij een teleurstelling dat ik de stage bij Oranje voortijdig moest verlaten door deze blessure', aldus Ziyech op de clubwebsite van FC Twente. 'Je staat met de beste spelers op het veld en dan wil je je graag laten zien. Het was een mooie ervaring, ik hoop dat die een vervolg krijgt. Toen ik last kreeg van mijn enkel, moest ik verstandig zijn. Ik wilde ook geen risico nemen en uit voorzorg hebben we die beslissing genomen. Ik verwacht straks helemaal fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.'

Komende maandag voegen ook Daley Blind (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Newcastle United), Nigel de Jong (AC Milan), Tim Krul (Newcastle United), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (Spartak Moskou), Davy Pröpper (Vitesse), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) zich bij de Oranje-selectie.

Wesley Sneijder (Galatasaray) en Jeremain Lens (Dinamo Kiev) spelen op respectievelijk 3 en 4 juni nog een bekerfinale, waardoor zij pas later aansluiten. Sven van Beek meldde zich met een enkelblessure af. Na de eerste week formeert Hiddink de definitieve 23-koppige selectie voor de interlands tegen de VS en Letland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.