Newcastle stuurt met één telefoontje twee spelers weg

Reacties

Jonas Gutiérrez heeft opnieuw uitgehaald naar Newcastle United. Hij is niet te spreken over de tamelijk bizarre wijze waarop de club hem liet weten dat hij mag vertrekken.

Newcastle stuurt met één telefoontje twee spelers weg

Gutiérrez' aflopende contract wordt niet verlengd door Newcastle. De club informeerde de Argentijn op hoogst opmerkelijke wijze over die beslissing, vertelt Newcastle-verdediger Ryan Taylor.

'Manager John Carver belde me op en zei dat ik geen nieuw contract zou krijgen', aldus Taylor, die op dat moment in gezelschap was van Gutiérrez, tegen Sky Sports. 'Vervolgens vroeg de manager of ik de telefoon even kon doorgeven aan Jonas. Ik kon niet geloven dat hij dat vroeg. Volgens mij moest hij het op deze manier doen van de club. Ik had het gevoel dat hij het heel vervelend vond dit zo te doen.'

Gutiérrez heeft geen goed woord over voor de handelwijze van Newcastle, waar hij zeven jaar onder contract stond. 'Ik had niet op een nieuw contract gerekend, maar daar gaat niet het niet om', zegt de Argentijn. 'Iemand van de club kan toch gewoon zelf de telefoon pakken om me te bellen? "Bedankt voor alles, maar we gaan niet met je verder", had ik graag gehoord.'

Vorige week haalde de 31-jarige vleugelspeler, die dit seizoen teelbalkanker overwon, ook al stevig uit naar Newcastle. The Magpies hopen op korte termijn een nieuwe trainer aan te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.