Nederlandse clubs moeten punten verdienen in Europa

Reacties

Na een uiterst zwak begin van het Europese seizoen voor de Nederlandse clubs is het zaak de laatste voorronde, de play-offs, door te komen.

Nederlandse clubs moeten punten verdienen in Europa

De teams die de laatste schifting in de Champions League en Europa League overleven, mogen deelnemen aan de groepsfase en krijgen zo de kans punten te pakken die Nederland bijzonder goed kan gebruiken op de UEFA-coëfficëntenranglijst.

Vrijdag wordt er geloot voor de play-offs. FC Twente heeft zeker een geplaatste status bij de loting. De Enschedeërs behoren op basis van de ranking tot de beste zes clubs in de play-offronde van de Europa League. Olympique Lyon, Internazionale, Tottenham Hotspur, PSV en Villarreal bezetten de eerste vijf posities. Lyon en PSV moeten zich nog wel plaatsen. FC Twente en de Eindhovenaren zullen vervolgens ook groepshoofd zijn indien ze de poulefase halen.

De plaatsing voor de loting is goed nieuws voor Nederland, omdat FC Twente en PSV een op papier zwakkere opponent kunnen treffen. Ook Feyenoord kan rekenen op een geplaatste status, als het niet verdergaat in de voorronde van de Champions League. De Rotterdammers hebben geen geweldige coëfficiënt, maar er nemen veel clubs deel met een nog minder puntenaantal. Feyenoord zal bij het bereiken van de poulefase wel drie hoger aangeschreven tegenstanders treffen.

Bekerwinnaar PEC Zwolle, dat nog nooit actief was in Europa, moet vrezen voor een zware opponent in de play-offs. De ploeg van trainer Ron Jans is immers ongeplaatst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.