VI Live: bizarre rode kaart slotakkoord zege PSV

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: bizarre rode kaart slotakkoord zege PSV

VI Live is hierbij gesloten. Blik hieronder terug op de wedstrijd PSV-Sankt Pölten.

20.48 uur: AFGELOPEN
Het is klaar. PSV wint nipt van Sankt Pölten dankzij een doelpunt van Luuk de Jong: 1-0. Overtuigen deden de Brabanders nauwelijks, wat betekent dat de return in Oostenrijk van volgende week nog weleens heel spannend kan worden.

20.47 uur: ROOD
Florian Jozefzoon krijgt zijn tweede gele kaart vanwege een vermeende schwalbe. Ook de eerste kaart was voor een fopduik. Voor de eerste prent viel iets te zeggen. De tweede was een zuivere strafschop. De arbiter blundert.

20.25 uur: JACHT
PSV maakt jacht op de 2-0. De tegenstander oogt vermoeid, terwijl de Eindhovenaren nog wat energie over lijken te hebben. Tot grote kansen leidde het PSV-offensief echter nog niet.

20.11 uur: GOAL PSV
Doelpunt PSV! Luuk de Jong maakt na een voorzet van Luciano Narsingh koppend zijn eerste officiële goal voor de Brabanders! 1-0.

19.46 uur: FLUITCONCERT
Een klein fluitconcert daalt neer op de spelers van PSV op het moment dat het rustsignaal klinkt. De supporters zijn duidelijk niet tevreden over het spel van hun ploeg. Het oogt allemaal wat timide.

19.38 uur: DOMINANT
PSV heeft het initiatief, zoals mag worden verwacht. De Eindhovenaren komen echter nauwelijks door de defensie van Sankt Pölten en grossieren ook in onnodig balverlies. Daardoor lukt het PSV niet om de druk op te voeren en blijven de Oostenrijkers relatief eenvoudig overeind.

19.27 uur: MIS
Weer lukt het niet! Marcel Ritzmaier zet laag en hard voor uit een vrije trap, maar niemand slaagt erin zijn voorzet om te zetten in een doelpunt. Het blijft dus 0-0.

19.15 uur: KANS
Daar is bijna het eerste doelpunt van PSV! Luuk de Jong mikt nét naast na een pass van Adam Maher.

19.00 uur: AFTRAP
De bal rolt in Eindhoven, waar PSV op jacht gaat naar een goede uitgangspositie voor het overleven van de derde voorronde van de Europa League. Gezien de tegenstander, Sankt Pölten speelt in de tweede divisie van Oostenrijk, mag dat geen probleem zijn. De opstellingen
PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Hendrix, Tamata; Hiljemark, Maher, Ritzmaier; Narsingh, De Jong, Locadia.
Sankt Pölten: Kostner; Wisio, Grasegger, Huber, Stec; Holzmann, Hofbauer, Kerschbaumer, Parada; Segovia en Fucik.

18.59 uur: STILTE
Om de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne te herdenken wordt er een minuut stilte in acht genomen.

18.53 uur: EUROPESE PRESTATIES
'Het is zaak dat er zoveel mogelijk Nederlandse teams verder gaan in Europa', vervolgt Cocu. 'Nu moeten wij het doen, maar we moeten niet denken dat dit makkelijk is. Als je er lichtzinnig over denkt kun je het heel lastig krijgen.'

18.50 uur: AFWEGING COCU
'Ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn', aldus PSV-trainer Phillip Cocu kort voor het begin van het duel. 'Het is zaak dat we deze twee duels winnend afsluiten en een ronde verder komen. Het is een overweging geweest om Georginio Wijnaldum en Memphis Depay er nu al bij te halen, maar we hebben ervoor gekozen ze langer rust te geven. Dan blijven ze de rest van het seizoen fit.'

18.40 uur: EER
Lukt het PSV de Nederlandse eer hoog te houden in Europa? Na de resultaten van FC Groningen (0-0 en 0-2 tegen Aberdeen) en Feyenoord (1-2 tegen Besiktas) snakt het Nederlands clubvoetbal naar een Europese triomf.

18.00 uur: NEDERLANDERS IN EUROPA
Om 19.00 uur komen er drie landgenoten in actie in de Europa League. Alexander Büttner speelt met zijn nieuwe club Dinamo Moskou thuis tegen het Israëlische Ironi Kiryat Shmona. Het is de eerste officiële wedstrijd die de Nederlander speelt voor de Russen. Mick van Buren reist met Esbjerg fB af naar Ruch Chorzow, terwijl Kevin Luckassen met zijn club Slovan Liberec uit tegen Astra Giurgiu speelt.

17.50 uur: OPSTELLING PSV
De opstelling van PSV voor het treffen met Sankt Pölten van 19.00 uur is bekend. Marcel Ritzmaier speelt gewoon op het middenveld, wat inhoudt dat Abel Tamata de linksbackpositie bezet. Door die keuze is er in het elftal van trainer Phillip Cocu geen plaats voor Rai Vloet. Voorin staat topaanwinst Luuk de Jong vanzelfsprekend in de spits. Jürgen Locadia speelt vanaf links.
PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Hendrix, Tamata; Hiljemark, Maher, Ritzmaier; Narsingh, De Jong, Locadia.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.