Jong PSV speelt Europees voetbal

Reacties

Jong PSV gaat Europa in. In de groepsfase van de Premier League Cup neemt de ploeg van trainer Darije Kalezic (foto) het op tegen West Ham United, Athletic de Bilbao en Fulham.

Jong PSV speelt Europees voetbal

Volgende week dinsdag staat voor Jong PSV, dat ook deelneemt aan de Jupiler League, al het eerste duel op het programma. De beloften van West Ham United komen dan langs op De Herdgang, waar om 19.00 uur zal worden afgetrapt.

Andere deelnemers aan het toernooi zijn onder meer Manchester United, Manchester City, Chelsea, FC Porto, Benfica en Schalke 04. In totaal doen er zestien clubs mee aan het toernooi, die in vier poules van vier een compleet programma afwerken. Daarna volgt een knock-outfase, die begint met de kwartfinale.

'We zijn enorm enthousiast over dit Engelse initiatief', aldus een zegsman van PSV. 'We waren al een tijdje op zoek naar een mogelijkheid om onze talenten meer weerstand te bieden. Dit internationale toernooi biedt in dat opzicht uitkomst. Doordat ook onze beloften in veel weken een dubbel programma afwerken wordt voor hen de stap naar de eerste selectie hopelijk kleiner.'

Spelers onder de 21 jaar zijn speelgerechtigd voor het toernooi. Voor dispensatiespelers geldt dat zij niet ouder dan 23 mogen zijn. De wedstrijden worden gespeeld in de weken dat er geen wedstrijden in de Europa League of Champions League worden afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.