NEC stuurt Feyenoord met kater de winterstop in

Reacties

Feyenoord heeft een sterke eerste seizoenshelft afgesloten met een lelijke uitglijder in De Goffert. NEC boog onder aanvoering van Anthony Limbombe in het laatste half uur een achterstand om in een overwinning (3-1).

NEC stuurt Feyenoord met kater de winterstop in

Alles leek dit seizoen op zijn plek te vallen bij Feyenoord en zelfs slechte wedstrijden wonnen de Rotterdammers. Er werd weer over de Coolsingel gesproken en virtueel stond Feyenoord deze middag zelfs een tijdje bovenaan. Maar dat dromen van nieuwe successen begon kennelijk een half uur te vroeg, want NEC sloeg met een ongrijpbare Limbombe genadeloos toe.

Met nog dertig minuten op de klok zette de Belg eerst Janio Bikel voor het lege doel, waarna hij even later zelf de 2-1 over de lijn kopte. Die treffer kwam tot stand na opnieuw slecht verdedigen bij de Rotterdammers. Sven van Beek kopte te zacht terug, Navarone Foor - Marko Vejinovic liep niet met hem mee - klopte Kenneth Vermeer met een wippertje, waarna Limbombe vlak voor de doellijn het laatste zetje gaf. Christian Santos maakte in de slotfase het drama voor Feyenoord en het feest in Nijmegen nog wat groter (3-1).

Vooruitgang
Feyenoord, waar Jan-Arie van der Heijden terugkeerde van een schorsing, kon bij winst de eerste plaats in elk geval voor een paar uur overnemen van Ajax. Dat zou een bekroning zijn voor de (cijfermatig) sterke eerste seizoenshelft van de Rotterdammers, die zeker ten opzichte van vorig seizoen enorme vooruitgang hebben geboekt. Toen stond Feyenoord halverwege de competitie als nummer drie twaalf punten achter koploper PSV.

Tonny Vilhena viert zijn rake vrije trap waarmee hij Feyenoord op voorsprong heeft gezet tegen NEC. In het laatste half uur zou de wedstrijd echter volledig kantelen.
Tonny Vilhena viert zijn rake vrije trap waarmee hij Feyenoord op voorsprong heeft gezet tegen NEC. In het laatste half uur zou de wedstrijd echter volledig kantelen.

Hoewel de historie anders bewijst als Feyenoord op bezoek gaat bij ploegen in problemen, leek NEC op papier een ideale prooi voor de Rotterdammers, na vier officiële duels zonder zege. Met als dieptepunt voor de ploeg van trainer Ernest Faber de blamerende 2-0 nederlaag tegen de amateurs van HHC Hardenberg in het bekertoernooi, eerder deze week. Feyenoord was gevaarlijk via een knal van Marko Vejinovic en sloeg uiteindelijk toe via Tonny Vilhena, waarbij doelman Marco van Duin zich lelijk verkeek op zijn indraaiende vrije trap.

NEC was intussen gevaarlijk via Limbombe, die ook voor rust al een goede kans kreeg de Rotterdammers te pijnigen. Toen hij vrije doortocht had richting Vermeer, besloot hij het zonder succes van afstand te proberen. Feyenoord leek gewaarschuwd voor de tegenstoten van de Nijmegenaren, maar liep in het laatste half uur alsnog in het mes.

Na de 1-1 in Groningen van vorige week en nu de nederlaag in Nijmegen gaat het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst niet als (gedeelde) nummer één, maar net als vorig jaar als derde de winterstop in. Promovendus NEC besluit het kalenderjaar keurig als nummer zes in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.