Faber: 'Als Feyenoord niet motiveert, weet ik het ook niet'

Reacties

Na een sterke start van het seizoen is promovendus NEC momenteel aan een slechte reeks bezig. Komende zondag (14.30 uur) komt Feyenoord op bezoek in Nijmegen, volgens trainer Ernest Faber op dit moment de ideale tegenstander.

Faber: 'Als Feyenoord niet motiveert, weet ik het ook niet'

Aan de laatste drie competitiewedstrijden hield NEC slechts één punt over. In eigen huis werd er twee weken geleden met 2-2 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle, terwijl de uitduels met aartsrivaal Vitesse (1-0) en SC Cambuur (3-1) verloren gingen. Tot overmaat van ramp was Topklasser HHC Hardenberg afgelopen dinsdag met 2-0 te sterk in het KNVB-bekertoernooi.

'Maar als het duel met Feyenoord van dit weekend niet motiverend werkt, weet ik het ook niet meer', liet trainer Faber weten tijdens zijn perspraatje in aanloop met de wedstrijd tegen de Rotterdammers. 'We moeten niet in paniek raken na afgelopen week. We staan momenteel namelijk nog altijd in het linkerrijtje en daar mogen we heel trots op zijn.'

Bovendien is de trainer benieuwd naar de manier waarop zijn ploeg met de tegenslagen van de laatste tijd omgaat. 'We hebben elkaar de waarheid gezegd deze week en het gevoel is goed. Ik ben nieuwsgierig naar de reactie van de spelers', gaf hij aan. 'Iedereen is fit voor zondag, ook Mihai Roman zit bij de selectie. We gaan er wat moois van maken', aldus Faber, die zijn twee geblesseerde keepers (Joshua Smits en Hannes Halldórsson) buiten beschouwing laat.

Winnen
Faber eist opperste concentratie van zijn manschappen tegen Feyenoord. 'We moeten zorgvuldig zijn, geconcentreerd spelen en daar waar mogelijk zo effectief mogelijk met de kansen omgaan.' Ook is er volgens hem een groot verschil tussen NEC, momenteel negende, en de Rotterdamse nummer twee. 'Zij móéten winnen, wij willen het vooral heel graag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.