Van Bronckhorst worstelt met uitcomplex Feyenoord

Reacties

Waar Feyenoord donderdag de tiende zege van het seizoen in De Kuip boekte, lieten de Rotterdammers in de helft van de uitduels punten liggen. Wat dat betreft wacht zondag in Nijmegen een nieuwe uitdaging, zeker gezien de manier waarop het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen van afgelopen zondag tot stand kwam.

Van Bronckhorst worstelt met uitcomplex Feyenoord

Volgens trainer Giovanni van Bronckhorst lijdt Feyenoord onder 'de druk van het moeten'. Zijn ploeg zakte tijdens de eerste helft in Groningen door de ondergrens. De coach had het idee dat zijn spelers moeilijk konden omgaan met de uitgangspositie. Zowel PSV als Ajax had al punten verspeeld tegen respectievelijk Roda JC (1-1) en FC Utrecht (1-0) en zodoende kon Feyenoord een belangrijke slag slaan in het noorden.

Dat lukte slechts ten dele met de remise in Euroborg. 'Het was niet het Feyenoord dat ik wil zien', constateert Van Bronckhorst in gesprek met Voetbal International. Zondag wacht op bezoek bij NEC een nieuwe test. 'In dat mentale aspect moeten we tijdens de tweede seizoenshelft stappen zetten. Het mag niet zo zijn dat we ons in uitwedstrijden op lef laten afbluffen.' Dat gebeurde eerder ook al op bezoek bij PSV (3-1), Roda JC Kerkrade (1-1) en ADO Den Haag (1-0).

Rick Karsdorp, die lichte enkelklachten overhield aan het met na verlenging gewonnen bekerduel met Willem II (2-1), deelt de opvatting van zijn trainer in aanloop naar het laatste duel van 2015. 'Ook wij vragen ons af waarom we het in uitduels vaak een stuk moeilijker hebben dan in De Kuip. De steun van vijftigduizend toeschouwers zal daarin ongetwijfeld een rol spelen. Laten we ervoor zorgen dat we in de tweede seizoenshelft wat makkelijker de punten pakken buiten Rotterdam.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.