Elia: 'In De Kuip verliezen we sowieso nooit'

Reacties

De elf officiële thuiswedstrijden van Feyenoord waren dit seizoen niet alleen stuk voor stuk uitverkocht, de Rotterdammers verloren in De Kuip nog geen wedstrijd. De 2-1 bekerzege na verlenging op Willem II, dankzij een rake penalty van Dirk Kuijt, was alweer de tiende van het seizoen.

Elia: 'In De Kuip verliezen we sowieso nooit'

Tegen de Tilburgers moest het wel uit de tenen van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst komen. Pas vlak voor tijd maakte Tonny Vilhena gelijk uit een steekpass van Eljero Elia. Volgens de 28-jarige vleugelspits worden hijzelf en Feyenoord steeds meer onverslaanbaar: 'In De Kuip verliezen we sowieso nooit', zei de linksbuiten tegen Voetbal International na zijn derde assist van het seizoen.

Elia heeft een punt. In de elf officiële thuiswedstrijden van dit seizoen won Feyenoord alleen het competitieduel met Ajax (1-1) niet. De overige tien optredens voor eigen publiek mondden allemaal uit in een zege. Het is een groot verschil met vorig seizoen, toen in de Eredivisie vijf van de zeventien wedstrijden in De Kuip in een nederlaag eindigden, terwijl in Europees verband Besiktas en AS Roma te sterk waren.

Hoe sterk Feyenoord echt is, kan het in de eerste wedstrijd na de winterstop bewijzen. Dan komt PSV op bezoek in Rotterdam. De Eindhovenaren waren eind augustus nog met 3-1 te sterk. Wil Karim El Ahmadi er bij zijn, dan moet de dertigjarige middenvelder zondag in het laatste duel van 2015 met NEC op zijn tellen passen. Bij een gele kaart is hij geschorst en mist hij de topper van 18 januari.

Rick Karsdorp moet op zijn beurt vrezen dat hij de afsluiting van het kalenderjaar in Nijmegen mist. De twintigjarige rechtsback hield lichte enkelklachten over aan het bekerduel met Willem II. 'Zondag speel ik hoe dan ook', aldus de licht strompelende verdediger van Feyenoord, dat in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi op bezoek gaat bij Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.