Matchwinner Kuijt: 'Zeker van onze kant was het niet best'

Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt was er donderdag hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat zijn club is doorgestoten naar de kwartfinale van het bekertoernooi ten koste van Willem II (2-1 na verlenging). Het spel van zijn ploeg liet echter te wensen over.

'Vanaf het begin van de wedstrijd werd er geen goed voetbal gespeeld, zeker van onze kant was het niet best', reageerde Kuijt na afloop van het duel tegenover FOX Sports. Met een rake penalty besliste hij de wedstrijd pas in de 119de minuut. 'Winnen in de reguliere speeltijd was te veel van het goede geweest.'

Feyenoord speelde vooral in de eerste helft zwak en kwam voor rust dan ook op achterstand. Lucas Andersen opende na 25 minuten de score namens de bezoekers uit Tilburg. 'Maar na de pauze hebben we het goed opgepakt, er kwam wat meer gif in de ploeg. Alleen duurde het te lang voordat we gelijkmaakte.' Pas twee minuten voor tijd maakte Tonny Vilhena de 1-1, waarmee hij een verlenging uit het vuur sleepte.

Door de zege gaat Feyenoord in de koker tijdens de loting voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. Voor die ronde had Kuijt één wens: uit tegen Topklasser VVSB spelen. 'Zij komen uit Noordwijkerhout en hebben geen lichtinstallatie. Als zij thuis spelen, moeten we waarschijnlijk aantreden op het veld van Quick Boys in Katwijk (waar hij in zijn jeugd speelde, red).'

Kuijt zou zijn gedroomde kwartfinale overigens niet zien uitkomen. Kort na zijn uitgesproken wens werd Feyenoord aan Roda JC Kerkrade gekoppeld. Begin februari moeten de Rotterdammers naar Limburg om een plek in de halve finale af te dwingen.