Kuijt: 'Dit Feyenoord kan alleen maar beter worden'

Reacties

Feyenoord kent zijn beste seizoenstart sinds vijftien jaar. Aanvoerder Dirk Kuijt schrikt dan ook van de kritiek die zijn ploeg soms te verduren krijgt.

Kuijt: 'Dit Feyenoord kan alleen maar beter worden'

'Als we winnen, staan we tussen Ajax en PSV op de ranglijst. Dat is wat we wilden', blikt Kuijt voor de camera van de NOS vooruit op het uitduel met NEC van zondag (14.30 uur). 'Toen ik tekende voor Feyenoord, had ik geloof in dit team. Deze ploeg kan alleen nog maar beter worden.'

'Dat er weleens wedstrijden tussen zitten die minder zijn, gebeurt bij elke club', reageert de Katwijker op de kritiek die zijn elftal soms krijgt. En als het even wat minder gaat, is Feyenoord in staat vechtvoetbal te spelen. 'Het karakter dat we vaak brengen op een moment dat het moeilijk is, moeten we vanaf het begin brengen', stipt hij een verbeterpunt aan.

Over zijn eigen aandeel, met dertien goals in de Eredivisie, is Kuijt zeer tevreden. 'Maar mijn prestatie valt of staat met de teamprestatie', meent de aanvaller, die nog nooit kampioen werd met Feyenoord. Maar de mentaliteit verbetert, merkt hij. 'In Engeland is het resultaat heilig, ook in Turkije ging het om winnen. Toen ik tegen Willem II die penalty benutte (de 2-1 in de verlenging, red.), merkte ik ook bij het publiek dat het om winnen ging.'

De wedstrijd tussen NEC en Feyenoord staat zondag overigens onder leiding van Eric Braamhaar, die Kevin Blom (ziek) vervangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.